• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.929 121 1
Będąc wczoraj w sklepie, niestety, uzyskałem potwierdzenie przykrej informacji o podwyżce 5 procentowej na wyroby PIKO od 1 sierpnia br:(
Natomiast dobra informacja:niepewny: jest taka, że rezerwacje złożone przed tą datą i potwierdzone przez sklep (one również muszą złożyć swoje zamówienia przed 1 sierpnia w PIKO) będą realizowane po starej cenie.
Reasumując, warto jeszcze w lipcu zarezerwować sobie modele PIKO po aktualnej cenie. A w przypadku jak coś później nie będzie pasować, zawsze można... zrezygnować;)

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.117 87 0
Dzięki za info. Absolutnie nie dziwię się, że kto nie zdecydował się dotychczas zamówić (co kompletnie do niczego nie zobowiązuje), będzie w przyszłości płacił jakąś przyszłą cenę :D

Natomiast była parę miesięcy temu akcja podnoszenia cen dawno przyjętych zamówień. Pisałem o tym tutaj. Dlatego pytam.
Czyli tym razem podwyżka dotyczy tylko tych, którzy jeszcze nie zamówili, a nasze stare zamówienia pozostają bez zmian.

Dzięki za wyjaśnienie.

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.929 121 1
Czyli tym razem podwyżka dotyczy tylko tych, którzy jeszcze nie zamówili, a nasze stare zamówienia pozostają bez zmian.
Tak - taką informację uzyskałem od właściciela sklepu. I jak do tej pory (przynajmniej w tym sklepie) tak się to odbywało. Zamówienia po starej, niższej cenie, bez względu na późniejsze podwyżki, były po niej sprzedawane.
A jak jest w innych sklepach, to nie wiem:niepewny: Domyślam się, że tu każdy sprzedawca ma swoją, indywidualną strategię (chętnie dowiem się jak jest gdzie indziej).
Tylko, czy już po aktualnie wysokich cenach, jest jeszcze miejsce na kolejne podwyżki:niepewny: I czy sklepy w ten sposób będą chciały zachęcić klientów do nowych zakupów...
Co do EN57 sprawa jest bardziej skomplikowana. Z tego co zrozumiałem (proszę tego nie brać za pewnik), zasada wyżej opisana może nie być zastosowania. Ale jak będzie faktycznie, niestety dowiemy się w momencie ukazania się rzeczonego modelu.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.448 442 99
Ostatnio edytowane:

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.351 473 107
Akurat papuga z trumienką Z1 ABB to jak najbardziej 5a, bo one od początku istnienia (1996) posiadały trumienkę. Natomiast faktycznie przydały by się jedynki 136A. Ja liczę, że może jeszcze ACME wykona za jakiś czas "Bautzen91", bo w latach 1990-1993 ekspresy i IC opierały się tylko o te dwa typy, a wagony Gorlitz90 nie zawierały wagonów 1 klasy.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 28
Tabor 385
Tabor 382