• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2020

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
674 5 2
To jest jakiś błąd. PIKO nie ma formy na model z tak wysokim numerem inwentarzowym. Poza tym model z tym numerem wydało Schlesienmodelle więc nie sądzę, aby PIKO zdecydowało się na dokładnie ten sam model. Ideą było pewnie, aby wydać model w malowaniu jak EU07-323 (z pomarańczowym pasem) z nowym numerem, ale niestety 303E w tym malowaniu w numerach, które może odwzorować PIKO poza 323 nie ma. Dlatego prawdopodobnie podjęto decyzję o wydaniu w malowaniu bez pomarańczowego pasa, więc tak na prawdę to badziej powinien być model z nr 96374-2.

Gagar358

Znany użytkownik
Reakcje
1.500 3 0
No i po co kolejna edycja tej samej lokomotywy w tym samym malowaniu, a np. na Byka w takim zielonym malowaniu (w najliczniejszej w końcu wersji z okrągłymi reflektorami) nie mogę się doczekać.:mad:

dgajus

Moderator Grupy SKMK
SKMK
Reakcje
3.566 42 1
Czyli mamy dwie SU45 pod rząd z ... gdyńskim przydziałem w jednym rzucie. SU45-213 + SU45-161 (Zakład Taboru w Gdyni) :eek:
Szanowne PIKO, portfel nie z gumy - nie rozciągnie się ...

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.400 137 19
No i po co kolejna edycja tej samej lokomotywy w tym samym malowaniu, a np. na Byka w takim zielonym malowaniu (w najliczniejszej w końcu wersji z okrągłymi reflektorami) nie mogę się doczekać.:mad:
Jak to po co :D ? Poprzednia edycja się wyprzedała :) , może spływały jeszcze zamówienia, więc wznowili wydając kolejny model innej lokomotywy, czym na pewno ucieszą pasjonatów z Pomorza :gwizd: , a pewnie i skądinąd też :podstepny: , a zielono-zielony ET22 jak był dostępny, tak nadal jest :niepewny: , więc "jeszcze nie pora" na kolejnego zielono-zielonego :oops: , nawet z okrągłymi obudowami reflektorów ;) . Podejrzewam, że to jest powód :confused: .
Czyli mamy dwie SU45 pod rząd z ... gdyńskim przydziałem w jednym rzucie. SU45-213 + SU45-161 (Zakład Taboru w Gdyni) :eek:
Tak :rolleyes: ... nie wiadomo czy cieszyć się, czy płakać ;) ... mam nadzieję, że obie będą "przez chwilę" dostępne :ostrozny: , bo inaczej tej jesieni na obiad będę chodził do lasu :cenzura: ...

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
756 35 5
Tak :rolleyes: ... nie wiadomo czy cieszyć się, czy płakać ;) ... mam nadzieję, że obie będą "przez chwilę" dostępne :ostrozny: , bo inaczej tej jesieni na obiad będę chodził do lasu :cenzura: ...
Remku niedługo to wszyscy tak będziemy mieli, że zamiast jedzenia czy ubrania będziemy kupować modele, bo modele spadły w piramidzie Maslova na sam dół naszych potrzeb;)

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
830 90 3
Skoro model prezentuje świeżo po naprawie 2R1 lokomotywkę 161 to sugeruję zakupić drugi silnik, bo zgodnie z historią ten ulegnie uszkodzeniu po miesiącu eksploatacji. Nie jeździć po makietach pociągiem Chojniczanin, nie wchodzić na 11. pozycję, odczarowywać zapisaną historię taboru :D

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.249 88 0
mam nadzieję, że obie będą "przez chwilę" dostępne :ostrozny: , bo inaczej tej jesieni na obiad będę chodził do lasu :cenzura: ...
Od totalnego braku taboru 15 lat temu, poprzez dostępność proporcjonalną do naszych portfeli 2 lata temu, przechodzimy teraz do nadmiaru i po prostu trzeba pogodzić się, że nie kupimy sobie wszystkiego :)

Mam zamiar zawężać epoki (ostatecznie przejdę tylko na IVa), potem DOKP (wyeliminuję nie-poznańskie). Ostatecznie, jak dożyję zalania rynku modelem każdego egzemplarza taboru, jaki jeździł w realu, to ograniczę do składów, którymi wtedy jeździłem ;)

Nie pasujące będę wyprzedawał w miarę pojawiania się pasujących. Co zresztą Kolega mógł już zauważyć ;)

A podejście "nakład się wyprzedał, więc zmieniamy numer i sprzedajemy dalej" ma absolutny sens. Z każdej formy trzeba wycisnąć zwrot. Każdy modelarz ostatecznie dostanie model (co z tego, że z innym numerem, jeśli z tej samej epoki z tym samym przydziałem). Jak się spotkamy na wystawie, to przynajmniej nie będziemy mieli identycznych.

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.679 443 99
I znowu wstawili te obleśne plastikowe brązowe bufory
A były kiedyś metalowe? Pytam skoro tak piszesz o plastkowych....

...a że brązowe? Cóż.... KLIK (choć przydział już tu inny i namalowany na środku)

A owe "stempelki" dostyczące rewizji mogli przenieść pod "stempelek" przydziału...bee...model-przemalowanka...
A masz dowód, że tak było w oryginale w owym czasie? Może na modelu jest właśnie tak jak było wtedy na oryginale?...
Z tą przemalowanką to chyba przesadzasz.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 38
Tabor 408
Tabor 10