• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2020

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Widzieliście koledzy jak cena zapowiadanego Ty2-911 od Roco poszła w górę ? W Modelmanii moja cena po rabacie wyższa o około 100 zł teraz niż w dniu zamówienia. Bez rabatu, wersja z dźwiękiem teraz 1749 zł. W DCC widzę podwyżka jeszcze większa. Tam bez rabatu, cena - 1829 zł. Świat Modeli trzyma jeszcze stara cenę, tam bez rabatu 1599 zł. Jest spora różnica co ? Jak spoglądam na ceny innych nowości PKP Roco na ten rok to tylko ten parowóz tak drastycznie poszedł do góry. Reszta trzyma cenę zapowiadaną na premierze. Ktoś wie czy to podwyżka producenta czy sklepów ?

Ostatnio edytowane:

HMG

Aktywny użytkownik
club 0
Reakcje
758 12 1
Cena w euro się nie zmieniła (399 za wersję z dekoderem). Tak więc obawiam się, że albo trzeba zarabiać w rzeczonej walucie, albo pogodzić się z faktem, że w polskich sklepach kolejki będą droższe, bo jak na razie to złotówka traci względem euro.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.672 392 7
Cena bazowa modelu Ty2 to 314,90 euro. W styczniu średni kurs euro był na poziomie 4,15 PLN, obecnie jest na poziomie 4,48 PLN...
Co będzie za kilka miesięcy - możemy sobie podyskutować...

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Zgadzam się, Euro poszło w górę, złotówka spadła. Ale ta podwyżka zauważalnie dotyczy tylko i wyłącznie tego jednego modelu. Inne modele Roco PKP zapowiadane na ten rok trzymają cały czas tą samą cenę. Dlatego myślę, że kurs walut może mieć wpływ ale jednak nie do końca tylko on. Stąd moje pytanie i w pewnym sensie zdziwienie.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.688 443 99
Widzieliście koledzy jak cena zapowiadanego Ty2-911 od Roco poszła w górę ? W Modelmanii moja cena po rabacie wyższa o około 100 zł teraz niż w dniu zamówienia. Bez rabatu, wersja z dźwiękiem teraz 1749 zł. W DCC widzę podwyżka jeszcze większa. Tam bez rabatu, cena - 1829 zł. Świat Modeli trzyma jeszcze stara cenę, tam bez rabatu 1599 zł. Jest spora różnica co ? Jak spoglądam na ceny innych nowości PKP Roco na ten rok to tylko ten parowóz tak drastycznie poszedł do góry. Reszta trzyma cenę zapowiadaną na premierze. Ktoś wie czy to podwyżka producenta czy sklepów ?
Pytanie czy to jest info w stylu "nowość" ? Sam parowóz był już tu zapowiadany, ale sprawy cen - sprawa indywidualna. Kto chce ten kupi. Dla mnie osobiście parowóz ten jest niezbyt ciekawą propozycją bo przedstawia w zasadzie wersję fabryczną i wygląd z lat 50-tych XX w.

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Pytanie czy to jest info w stylu "nowość" ? Sam parowóz był już tu zapowiadany, ale sprawy cen - sprawa indywidualna. Kto chce ten kupi. Dla mnie osobiście parowóz ten jest niezbyt ciekawą propozycją bo przedstawia w zasadzie wersję fabryczną i wygląd z lat 50-tych XX w.
Bardziej post odnoszący sie do nowości. Uwierz, szukałem tematu, by to info zamieścić, i nie znalazłem odpowiedniego. A nowego zakładać nie chciałem. Myslę, że informacja, że podrożał i to dość znacznie, przyda sie niektórym a jeśli moderator uzna, że nie to niech usunie :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 42
Tabor 408
Tabor 10