• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2019

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 1 0
Andrzeju zgadza się, ale na kolei można też przejechać przez rozjazd "rozrywając" go, bo chyba tak się na to mówi prawda? Na makiecie już tak się nie da bo o ile ciężki lok przejedzie to lekki mały wagon się wykolei... Nie wszystko się da i nie wszystko ma sens. Przykładowo dla mnie nie ma żadnego sensu budowanie i używanie sprzęgów zgodnych z oryginałem. Tak samo imitacji węży skoro nie można ich połączyć ze sobą i nie działają. Takie sprzęgi (i węże) fajnie wyglądają w gablocie ale są zbyt upierdliwe w użyciu a mimo to są tacy którzy ich używają bo im się podoba i własnoręcznie je zbudowali. Proszę bardzo baw się skoro masz czas i chęci do dźgania pęsetą i zapinania łańcuszków, nikt nie broni. Ale nie pchaj komuś palca do oka bo robi inaczej. O rzeczywistym odwzorowaniu wagi modeli nie wspomnę, bo każdy wie o co chodzi. Tak że ostrożnie z tym dążeniem do rzeczywistości, bo to działa w obie strony.
Informacja o SU46 od Piko już widoczna na ich stronie internetowej Zobacz załącznik 617525
W sklepie Drim.pl widoczna zapowiedź Falns'a od Roco na 2019-02-04
(https://www.drim.pl/zapowiedz-roco-76829-pkp-vi-wagon-samowyladowc,3,51925,25770)
Zobacz załącznik 617526
ten falns to wznowienie czy z nowym numerem

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 6 2
Szczerze mówiąc, to ja mam trochę uczucie zawodu. Oczywiście jest kilka fajnych nowości (np. Gags), ale nie wiem dlaczego jakoś szału dla mnie ten katalog nie robi :) Może przez lata PIKO już tak mocno rozbudziło apetyty, że jak trochę przystopowali to człowiek nie może się odnaleźć :p

Najbardziej mnie dziwi brak kolejnych wypustów osobowych 111/112 w malowania z V ep., a już zwłaszcza brak restauracyjnego?

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.351 473 107
No ładnie:giggle:.
Czekałem na 2 byka CARGO i się doczekałem. Jedyną obawą było że będzie miał klasyczne reflektory....czekam na 3go:niepewny:
Cieszy mnie EU07 w barwach prywaciarza, jak pisałem lubię takie dziwolągi dotyczące klasycznych i starych lokomotyw(tylko co podpiąć? ).(y)
Jeśli ST44 pojawi się w takiej postaci jak na zdjęciu to super i pozycja zdecydowanie obowiązkowa :D
W końcu doczekałem się kuszetki 110A!!!:love:
No i w sumie kolejne 9 numerów Yków :eek:
Gags....wiadomo o_O
Niestety wygląda na to że dalej nie doczekam się cysterny CPN/DEC w białym malowaniu z pierwszej połowy lat 90tych :confused:.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 39
Tabor 349