Nie wiem na ile to moja zasługa, być może żadna, ale bardzo się cieszę z tych samych powodów co Kolega
. Niestety również podejrzewam, że nie mamy co liczyć na "powtórkę" ET22 w takim oznakowaniu (z tego okresu)
, ale
... kto powiedział, że w ogóle nie ma szans
? Jeśli ma się materiały to można
... i bardzo, bardzo dziękuję Koledze za ten wpis i propozycję ET22-500
. Uważam, że byłby to strzał w dziesiątkę, biorąc pod uwagę poprzednią oraz aktualną ofertę firm PIKO oraz ROBO, jeśli chodzi o wagony Przewozów Regionalnych. Poniżej jedno z wielu zdjęć tej maszyny na czele pociągu Przewozów Regionalnych
:
- źródło:
ilostan.forumkolejowe.pl/index.php?nav=foto&id=54966
- autor:
Ficek
- opis:
"2010-10-23 - Warszawa - Warszawa Włochy. ET22-500 mija peron przystanku jadąc na czele pociągu interREGIO "Mazowsze" w relacji Warszawa Wschodnia-Poznań Główny."
Zobacz załącznik 1065261
ET22-500 jeździł zarówno z pociągami pasażerskimi Przewozów Regionalnych jak i pociągami towarowymi PKP Cargo - byłby to więc uniwersalny model pasujący do wielu dotychczas wydanych wagonów. Gdyby ktoś dysponował zdjęciem z widocznymi oznaczeniami przydziału i ostatniej naprawy okresowej, może podesłać je do mnie lub bezpośrednio do PIKO Polska - na pewno zwiększyłoby to szanse na powstanie modelu tej lokomotywy.