• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

kofacela

Aktywny użytkownik
Reakcje
186 0 1
Witam
Mam prośbę do epokowiczów IIIc, o ocenę modelu dwóch cystern dwuosiowych Tilliga, jedna jako nowość 2017. Chodzi o to, że cysterna Tillig 76708 zgodnie z oznaczeniem na bokach ma układ hamulcowy pod spodem modelu, tj, przewody i zbiornik. Natomiast cysterna Tillig 501658 tej imitacji nie ma (wiem, że zgodnie z oznaczeniem na narożnikach, ma tylko przewód hamulcowy). Chodzi mi o sprawdzenie w tym wcześniejszym modelu (szarym), czy rzeczywiście producent tej imitacji przewodów ze zbiornikiem nie dodawał do modelu.
W ogóle, czy jest ktoś w stanie podesłać mi, lub wyjaśnić, co dokładnie te oznaczenia mówią, pojedynczy prostokąt, podwójny, potrójny, i dochodzę te takie z trójkącikiem....

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.294 25 2
Dali co mieli. Niestety, jak pisali koledzy, wózki to fikcja jeśli chodzi o wagon PKP...

Zobacz załącznik 501405
Wracając jeszcze do platformy Rs-x Roco - zrobiłem eksperyment i wstawiłem wózek od Albert Modell z ich węglarek Eas PKP. Efekt jak na zdjęciu - dla porównania jeszcze raz oryginalny wózek Roco. Mocowanie na wcisk bez konieczności jakichkolwiek przeróbek. Zestawy kołowe Roco mają niestety minimalnie za długie osie.
IMG_4235.JPG IMG_4236.JPG

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 31
Tabor 18
Tabor 154