Tyle tylko że za 10 EURO Roco wykonuje te węglarki z opisaną ramą np. w DB , DR , FS , CD .
Natomiast w PKP proponuje nam w tej cenie model drastycznie zubożony z pustą ramą ! na której nie ma jednego napisu .
Jest to bezczelność i dowód na to że ten wielokrotny bankrut bezwstydnie ma Nas ! za głupszą kategorię klienta .
Natomiast co do ceny za platformo-rudziarkę Piko... 39.90 EURO to jest to po prostu rąbanie klienta do kości !
Dużo wskazuje na to że Piko swoją " turecką pazernością " w końcu własną produkcję i sprzedaż - nie tylko w segmencie PKP - najzwyczajniej zadławi .
No cóż zawsze będzie mogło opracować nowe formy i przerzucić się na produkcję tanich plastikowych trumien
...drastyczny trend demograficzny który da znać o sobie w pełni w 2020-2021 roku wychodzi na przeciw.
Jeśli mogę jeszcze zająć czas Kolegom to powołam się tu na info jakie jesienią zamieściłem o ET22 pisząc że model ten jest rozrysowywany w Piko
- info potwierdziło się w obecnych dniach.
Mam dla Kolegów nowe pra-info , otóż możemy spodziewać się w nieodległej przyszłości wielkoseryjnej produkcji Gags PKP.
[DOUBLEPOST=1483100392,1483099009][/DOUBLEPOST]
(...) Wagony 401Z, można było zrobić wersję pierwotną ze zdejmowalnymi burtami, zwyciężyła modernizacja 401Zp po gniewczynie z lat 2002-2004 przez co w czwartej epoce w tej zabudowie wagonu nie ujrzymy. Chyba że są przewidziane wersje ze starymi burtami.Wersje kłonicowe pewnie kupie, choć jakoś nie napotykałem tych wagonów i słabo je pamiętam, a kraj koleją zjeździłem wzdłuż i wszerz.(...)
Przytaczam tu tylko najbardziej interesujący mnie temat z postu Kolegi .
Cały post rewelacja ! Pełen meritum i pisany zdecydowanym tonem - takie posty chce się na tym forum czytać.
Kolega mógłby rozwinąć temat tych platformo-węglarko-rudziarek ? Żeby Nam tu usystematyzować tą wiedzę w czerepach ?
Co PRAWIDŁOWO może Piko teraz wykonać na wersji 401 Zp w epoce IV ?
Co musi przerobić/dorobić żeby wykonać w epoce IV ?
I co z tą wersją z kłonicami i bez kłonic ? Mam tu namyśli pytanie w jakiej postaci te platformy faktycznie występowały na PKP w epoce IV i później np.po modernizacji ?