To teraz mam kurcze dylemacik mały, bo jak zakupię i trafią mi się wózki LHB to będę zmuszony oddać model...
[DOUBLEPOST=1501142926][/DOUBLEPOST]
Przepraszam za wpis pod wpisem ale jak to Panowie jest z tą węglarką? Ma prawidłowe wózki czy nieprawidłowe? A zdjęcie które zamieściłem jest tylko zdjęciem poglądowym?
Z tą węglarką PCC jest tak, że model jest praktycznie w 100% zgodny z oryginałem, natomiast "wizualizacja" tego modelu na stronie Roco, nie ma nic wspólnego z modelem...
.
I nie chodzi tu tylko o wózki, ale o samą konstrukcję wagonu, która w modelu jest zupełnie inna, niż na stronie Roco...
Moim zdaniem, jest to zupełnie nie do pomyślenia, żeby tak było, ale tak właśnie jest i nic na to nie poradzimy, przynajmniej tak długo, dopóki pozwolimy się traktować "przedmiotowo" przez niemieckich producentów modeli taboru kolejowego.
Mogę tylko dodać, że już od dłuższego czasu, przeraża mnie wręcz niekompetencja, lekceważenie i ... niechlujstwo, ze strony tzw. "zachodnich" producentów modeli taboru kolejowego, czego wizualizacja w/w modelu węglarki PCC jest najlepszym przykładem.
Reasumując: model węglarki serii Eaos PCC Rail (włączonej do taboru PKP!), jest ogólnie w porządku i - moim zdaniem - warto go kupić, ale wygląda on zupełnie inaczej, niż wizualizacja modelu na stronie producenta...
.