Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie czytam każdego postu więc z góry proszę o wybaczenie jeżeli już ktoś o tym pisał.
Mianowicie przy rozpakowaniu na pudełku jest napis, że jest to wersja AC czyli koła nieizolowane. Przed położeniem wagonu na tory pod napięciem DC należy wymienić koła na izolowane.
Poza tym wagon super. Zamówiony też mam już 24131 do kompletu
Nie czytam każdego postu więc z góry proszę o wybaczenie jeżeli już ktoś o tym pisał.
Mianowicie przy rozpakowaniu na pudełku jest napis, że jest to wersja AC czyli koła nieizolowane. Przed położeniem wagonu na tory pod napięciem DC należy wymienić koła na izolowane.
Poza tym wagon super. Zamówiony też mam już 24131 do kompletu
Na opakowaniu jest napisane, że jeśli wagon ma jeździć pod AC czyli system Marklina należy wymienić koła na nieizolowane E700150. Model ma fabrycznie zainstalowane koła izolowane i pod DC nic nie trzeba wymieniać. Proszę nie wprowadzać nikogo w błąd i pierw nacieszyć się wagonem na torach pod napięciem.
Tak z ciekawości chciałbym zapytać, czy wagony Eanos produkowane przez Roco mogłyby (poza typem 415W) uchodzić za inny wagon użytkowany przez PKP serii Eanos czy jednak w innych przypadkach różnice są już zbyt duże ?
Na opakowaniu jest napisane, że jeśli wagon ma jeździć pod AC czyli system Marklina należy wymienić koła na nieizolowane E700150. Model ma fabrycznie zainstalowane koła izolowane i pod DC nic nie trzeba wymieniać. Proszę nie wprowadzać nikogo w błąd i pierw nacieszyć się wagonem na torach pod napięciem.
Przepraszam, faktycznie ma koła izolowane, sprawdzone. Zmylił mnie właśnie ten napis pod nr katalogowym (AC - E...).
Niemniej wagon "wychodzi" powoli z obiegu i jest "fajny".
Miałem podobną sytuację z wagonem osobowym.Otrzymałem zamówiony towar z urwanym buforem. Reklamacja trwała prawie...miesiąc. Teraz jest szansa, że wymienią uszkodzony wagon od ręki, bo to nowy produkt na naszym rynku.