• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

Bracki

Użytkownik
Reakcje
16 1 4
Miałem podobną sytuację z wagonem osobowym.Otrzymałem zamówiony towar z urwanym buforem. Reklamacja trwała prawie...miesiąc. Teraz jest szansa, że wymienią uszkodzony wagon od ręki, bo to nowy produkt na naszym rynku.
Modelmania stanęła na wysokości zadania i wymieniła od ręki (y) Mój błąd, że za pierwszym razem nie obejrzałem dokładnie w sklepie, dopiero po powrocie do domu...:eek:

Piotr Czarzasty

Nowy użytkownik
Reakcje
29 5 0
Potwierdzam lecz z tym zastrzeżeniem, iż jedynie w ramach uprawiania pozytywnego myślenia.:) Ale jeśli ktoś ma faktyczną wiedzę na ten temat, to otwartym pozostaje pytanie o numery wagonów (powtórka czy nowe).

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Powtórka "Bystrzycy" by się przydała. Ewentualnie wydanie pojedyncze wagonu 139a, tym razem z Warszawy Grochów.

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 1 0
Dziś dotarł do mnie model platformy TRIX 24131 oraz platforma z kłonnicami typu 401Ze PIKO 58414. Kłonnice wydają się krzywo zamontowane, ale są proste, to tylko wina chyba kąta, z którego były robione zdjęcia.

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
1.003 6 0
Zakładam, że tak się stanie, ale tylko pod warunkiem, że pierwsza partia dobrze się sprzeda. Podobnie miała się sprawa z "Bonanzami", których było już kilka edycji w tym samym malowaniu, ale z innymi numerami inwentarzowymi.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.116 387 20
Ciekawie będzie, oby tylko tych "Byków" wyprodukowano kilka serii w różnych epokach.
Znając PIKO i historię wydawania np. "Stonek", to serii na pewno będzie kilka i pewnie w kilku epokach też wypuszczą, tylko trzeba trochę uzbroić się w cierpliwość. Nie poprzestaną przecież na jednym "Byku" z PKP Cargo.

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Pierwsze co uderza to filigranowość wycieraczek - ciekawy patent - są jednocześnie częścią szarego dachu by płynnie przejść w przeźroczystą szybę. Na modelu zapewne nie będzie to zbyt widoczne, bo to mały element. Można było jednak zrobić całość jako element do samodzielnego montażu. Ponieważ wymagałoby to zeszlifowania szyby, ciężko to będzie poprawić.

OP
OP
garou

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.723 443 99
Ciekawie będzie, oby tylko tych "Byków" wyprodukowano kilka serii w różnych epokach.
Mnie interesuje na ten przykład IV, a skoro kolega o tym pisze, to przypomnę, że na ten przykład ET41 też miała być w IV epoce, ale do tej pory wieści na ten temat brak, co mnie martwi po ukazaniu się zapowiedzi na 2017 rok, gdzie również nic o tym nie ma, ale mimo wszystko nadal jestem optymistą (na razie na otarcie łez cieszę się z zapowiadanej czwartoepokowej SP45), a model "Byczka" świetnie się prezentuje. Fajnie, że wzorem "Gagarina" z Roco przez szybki z boku budy widać imitacje środka (fragmentu przedziału maszynowego). Obym doczekał wydania w malowaniu z IV epoki. Przy okazji tych zdjęć, mam nadzieję, że kolega @SzymonZ znowu nie wyskoczy z Lego Duplo :D. Zapewne zaraz znajdą się koledzy wyszukując niezgodności, ale dla mnie "Byczek" jak marzenie. Piękny model. Nie tak dawno nawet w najśmielszych marzeniach bym nie przypuszczał, że ktoś wyda wielkoseryjnie modele PKP, dlatego nie śmiem kłapać dziobem na temat ewentualnych braków.
Czy PIKO wypuści jeszcze platformy typu 401Ze z innymi numerami inwentarzowymi?
Pytanie do PIKO, ale z tego co wiem to wypuści jak się to co teraz wydali dobrze sprzeda. Kolega @EC45 o tym pisał, że tak mu odpisali po zadaniu pytania o ukazanie się tych wagonów w zestawach.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Mnie interesuje na ten przykład IV, a skoro kolega o tym pisze, to przypomnę, że na ten przykład ET41 też miała być w IV epoce, ale do tej pory wieści na ten temat brak, co mnie martwi po ukazaniu się zapowiedzi na 2017 rok, gdzie również nic o tym nie ma, ale mimo wszystko nadal jestem optymistą (na razie na otarcie łez cieszę się z zapowiadanej czwartoepokowej SP45), a model "Byczka" świetnie się prezentuje. Fajnie, że wzorem "Gagarina" z Roco przez szybki z boku budy widać imitacje środka (fragmentu przedziału maszynowego). Obym doczekał wydania w malowaniu z IV epoki.
Tak, tylko tu pewnie sprzedaż wydanych modeli ET41 dla PIKO nie jest zadowalająca i dla tego dalsza produkcja została wstrzymana. Też oczekuję na model tej serii z epoki IV względnie Va. Teraz mam nadzieję jak wszystko się ułoży nabędę SP45 z IV epoki.

OP
OP
garou

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.723 443 99
Tak, tylko tu pewnie sprzedaż wydanych modeli ET41 dla PIKO nie jest zadowalająca i dla tego dalsza produkcja została wstrzymana.
Ja bym się powstrzymał na razie od tych (strasznych) wniosków. ET41... taki rarytas... i miałby się nie sprzedawać u nas, w kraju? Nieee...

OP
OP
garou

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.723 443 99
Nic dziwnego, skoro w krótkim odstępie czasu wydali trzy modele ET41 z niemal tej samej bajki (149,151, 171).
Fakt, też nie rozumiem tej polityki wydawania tego samego malowania na kilku modelach podrząd. Co się dziwić, że potem zalegają. Piątoepokowcy wydali kasę, a czwartoepokowcy mają nabite kieszenie, ale modelu nie ma (optymista jestem) :).

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
Super, ale światła przy ładnie pomalowanym modelu wyglądają chyba gorzej niż na prototypie, ale oczywiście nie ma co wybrzydzać.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 48
Tabor 18
Tabor 154