• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
19 0 0
Przecież ACME robi tylko wagony 90' a one nie były "Unijne".
A nie przepraszam, poprzednie wypusty to były 90', teraz zapowiadają 80'.

Ostatnio edytowane:

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Przy okazji coś o modelach platform kontenerowych TRIX-a. Opis modeli wykonano na podstawie zdjęć prawdziwych wagonów produkowanych w ostrowskiej firmie - EKK Wagon (sam je udostępniałem). Nie widziałem modeli "na żywo", ale na zamieszczonych zdjęciach - wyglądają na oznakowane poprawnie. Pozostaje tylko kwestia "kanciatej" ostoi ...
Czy byłby ktoś w stanie wkleić zdjęcie wagonu Sgnss należącego do PKP Cargo bo nie jestem w stanie znaleźć takiego w necie. Chodzi mi o zdjęcie które pozwoli na ocenę stopnia "kanciastości" ostoi.

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Faktycznie. No niestety, w przypadku TRIXA trzeba by zastosować dużo większą tolerancje. Ale ACME wystarczy, wszak 3 wagony to już będzie 1200zł, a można wzbogacić skład jeszcze dwoma czeskimi platformami w tym jedną ze zbiornikiem zamiast kontenerem.

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.998 8 0
To jeszcze parę fotek prawdziwych wagonów (i ich "malowań" w jakich się ukażą).

Ostatnie dwie fotografie przedstawiają przebudowywane platformy AAE. Wagony są skracane (bo jest takie zapotrzebowanie rynku :) ) - wycinana środkowa część wagonu a skrajne ponownie łączone. Przebudowywane wagony pochodzą od różnych producentów, a na przykładzie tych dwóch fotografii - można porównać kształt ostoi (ten pierwszy zbudowano w ostrowskim EKK).

Załączniki

asap2u

Aktywny użytkownik
Reakcje
220 2 0
Z FB Piko :

"W związku z ogromnym zainteresowaniem pierwszym wydaniem lokomotywy EU46 Vectron w malowaniu PKP Cargo, spełniamy życzenia nieusatysfakcjonowanych modelarzy! Tym razem na rynek trafia EU46-506"

21055_116662.jpg 21056_116660.jpg 21057_116658.jpg

B

bobby74

Gość
Dyskusja bezprzedmiotowa tak długo, jak Roco nie wyda swojego Vectrona PKP Cargo. A jeszcze nie wydało... Zobaczymy jak będą uchwycone proporcje, kolory i będzie można porównywać. Pantografy to nie wszystko...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.116 387 20
Polecam Wam wszystkim zamiast narzekać, po prostu nie kupować. Jak model będzie zalegał półki, to producent może się zastanowi czy robić modele z błędami... ;)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
792 87 8
Polecam Wam wszystkim zamiast narzekać, po prostu nie kupować. Jak model będzie zalegał półki, to producent może się zastanowi czy robić modele z błędami... ;)
Trzeba robic jedno i drugie. "Sygnal swietlny i dzwiekowy", zeby sytuacja byla jasna. Bo nam potem producent skreci w lewo albo co.

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Szkoda, że Roco brakuje odwagi do zrobienia typowej polskiej lokomotywy...a tak musimy kupować zabawkowe SMeki , 7 i Suki od Piko... :) to tak do wpisu ed250...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.116 387 20
Trzeba robic jedno i drugie. "Sygnal swietlny i dzwiekowy", zeby sytuacja byla jasna. Bo nam potem producent skreci w lewo albo co.
Może i masz rację, ale czytanie kolejnej strony narzekań zaczyna być nudne. Ja też kiedyś narzekałem, szczególnie na brak informacji o olsztyńskiej EU-07, ale skończyło się to na niczym, bo producent nadal nie sprzedaje oficjalnie tej lokomotywy. Chyba pozostanie mi dodanie tego tematu jako ignorowanego, bo ciągłe narzekanie zaczyna mnie drażnić... :mad:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 48
Tabor 18
Tabor 154