Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Przy okazji coś o modelach platform kontenerowych TRIX-a. Opis modeli wykonano na podstawie zdjęć prawdziwych wagonów produkowanych w ostrowskiej firmie - EKK Wagon (sam je udostępniałem). Nie widziałem modeli "na żywo", ale na zamieszczonych zdjęciach - wyglądają na oznakowane poprawnie. Pozostaje tylko kwestia "kanciatej" ostoi ...
Czy byłby ktoś w stanie wkleić zdjęcie wagonu Sgnss należącego do PKP Cargo bo nie jestem w stanie znaleźć takiego w necie. Chodzi mi o zdjęcie które pozwoli na ocenę stopnia "kanciastości" ostoi.
Faktycznie. No niestety, w przypadku TRIXA trzeba by zastosować dużo większą tolerancje. Ale ACME wystarczy, wszak 3 wagony to już będzie 1200zł, a można wzbogacić skład jeszcze dwoma czeskimi platformami w tym jedną ze zbiornikiem zamiast kontenerem.
To jeszcze parę fotek prawdziwych wagonów (i ich "malowań" w jakich się ukażą).
Ostatnie dwie fotografie przedstawiają przebudowywane platformy AAE. Wagony są skracane (bo jest takie zapotrzebowanie rynku ) - wycinana środkowa część wagonu a skrajne ponownie łączone. Przebudowywane wagony pochodzą od różnych producentów, a na przykładzie tych dwóch fotografii - można porównać kształt ostoi (ten pierwszy zbudowano w ostrowskim EKK).
"W związku z ogromnym zainteresowaniem pierwszym wydaniem lokomotywy EU46 Vectron w malowaniu PKP Cargo, spełniamy życzenia nieusatysfakcjonowanych modelarzy! Tym razem na rynek trafia EU46-506"
"W związku z ogromnym zainteresowaniem pierwszym wydaniem lokomotywy EU46 Vectron w malowaniu PKP Cargo, spełniamy życzenia nieusatysfakcjonowanych modelarzy! Tym razem na rynek trafia EU46-506"
Dyskusja bezprzedmiotowa tak długo, jak Roco nie wyda swojego Vectrona PKP Cargo. A jeszcze nie wydało... Zobaczymy jak będą uchwycone proporcje, kolory i będzie można porównywać. Pantografy to nie wszystko...
Polecam Wam wszystkim zamiast narzekać, po prostu nie kupować. Jak model będzie zalegał półki, to producent może się zastanowi czy robić modele z błędami...
Polecam Wam wszystkim zamiast narzekać, po prostu nie kupować. Jak model będzie zalegał półki, to producent może się zastanowi czy robić modele z błędami...
Szkoda, że Roco brakuje odwagi do zrobienia typowej polskiej lokomotywy...a tak musimy kupować zabawkowe SMeki , 7 i Suki od Piko... to tak do wpisu ed250...
Może i masz rację, ale czytanie kolejnej strony narzekań zaczyna być nudne. Ja też kiedyś narzekałem, szczególnie na brak informacji o olsztyńskiej EU-07, ale skończyło się to na niczym, bo producent nadal nie sprzedaje oficjalnie tej lokomotywy. Chyba pozostanie mi dodanie tego tematu jako ignorowanego, bo ciągłe narzekanie zaczyna mnie drażnić...