• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

poziomek72

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
NAMR
Reakcje
78 3 0
Podejrzewam że jest nas więcej..
Tak jest nas więcej. Mnie się nawet podoba nie zwracając uwagi na okna. Jeżeli chodzi o malowanie to mój jest OK nawet przydział jest czytelny.
Co do budy to może ktoś zrobi idealną wtedy się podmieni.

w każdym razie wszystko zależy od tego jak model MTB będzie jeździł, w najgorszym wypadku będzie dawcą narządów.
Test jazdy jutro na pokazie w Kozłowie.Planuję żeby jeździł prawie na okrągło.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Chociaż te wózki mogliby poprawić, drążki w jednym z nich są dalej po stronie wewnętrznej.

B

bobby74

Gość
Na nagraniu państwo "Heris" ;) wracają do tematu wagonów bagażowych i pocztowych - są otwarci na takie wagony, jeżeli będzie zapotrzebowanie i konkretne propozycje. Wygląda na to, że sami nie mają dosyć pojęcia, żeby temat popychać, więc może należałoby na ich maila wrzucać zdjęcia, propozycje itp. póki temat jest gorący.

Tomson29

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Szczerze mówiąc patrząc na zdjęcia modelu ST43 MTB kolegi lokfan sklepy modelarskie w Polsce nie powinny przyjąć takiego czegoś od tej firmy ,aż do momentu zrobienia poprawek przynajmniej w malowaniu(Ten Zakład Taboru we Wrocławiu to istne nieporozumienie) . Zawsze doceniałem i szanowałem firmę PIKO ale teraz doceniam ją jeszcze bardziej, model SP45 posiadam i jestem bardzo zadowolony z wykonania i jazdy modelu,a model przecież około 100 zł tańszy od tego całego rumuna. Jeśli PIKO mogło wykonać naprawdę przyzwoicie model to czemu tutaj jaki bubel ? Kto mnie popiera niech zaznaczy...

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
789 87 8
Szczerze mówiąc patrząc na zdjęcia modelu ST43 MTB kolegi lokfan sklepy modelarskie w Polsce nie powinny przyjąć takiego czegoś od tej firmy ,aż do momentu zrobienia poprawek przynajmniej w malowaniu(Ten Zakład Taboru we Wrocławiu to istne nieporozumienie) . Zawsze doceniałem i szanowałem firmę PIKO ale teraz doceniam ją jeszcze bardziej, model SP45 posiadam i jestem bardzo zadowolony z wykonania i jazdy modelu,a model przecież około 100 zł tańszy od tego całego rumuna. Jeśli PIKO mogło wykonać naprawdę przyzwoicie model to czemu tutaj jaki bubel ? Kto mnie popiera niech zaznaczy...
Moce przerobowe, zaplecze techniczne PIKO oraz ogolne "know-how" jest bez porownania wyzsze.

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
128 3 0
Fakt nie grzeszą jakością ale czy przypadkiem ten Wars to nie jest wagon Video? Kiedyś o tym było na forum.
Wagon video miał dodatkowe opisy na pudle. Ponadto to byłby dość nietypowy model - pierwowzór istniał tylko w kilku sztukach i miał przy tym niestandardowe wnętrze (sala kinowa z fotelami typu "lotniczego"), nieopłacalny w produkcji seryjnej.

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Raczej tragicznie.:cry::cry::cry::cry:

Restauracja zapewne tylko dla tych co kupili wagony RZD WLABmz do pociągów Moskwa-Nicea i Moskwa-Paryż. Ale za to są dwa kontenery i to nowego typu. Pytanie czy będą zgodne z tym co u nas jeździ. No i niech MTB wypcha się ze swoją modelopodobną 163, czas na prawdziwy model!!! :D:D:D:D. Ciekawe czy się pokuszą o wersję PR...Już nie mogę się doczekać jak ktoś postawi obie koło siebie :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:

Mam takie zestawienie jakie modele PL w jakim roku wypuściło ACME i komentarz mój jest tak : "ACME wycofuje się z PL".

Ostatnio edytowane:

Tomson29

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Także pamiętajmy rodacy !!! żebyśmy byli w branży modelarskiej wymagający, ponieważ gdy zabraknie wymagań pojawiają się buble i wszelkie możliwe dziadostwo.Dlaczego do krajów Europy Środkowo-Wschodniej trafiają z reguły towary drugiej czy nawet trzeciej kategorii jakości? Dlatego że ogół społeczeństwa nie posiada wymagań(np. nie są składane reklamacje itd...)
Przynajmniej w modelarstwie musimy trzymać fason i wymagania.

Pozdrawiam wszystkich modelarzy, Tomasz

S

stalecki_pl

Gość
"ACME wycofuje się z PL".
Całkiem niezrozumiała strategia rynkowa. Czy ktoś widział zalęgające na półkach czy aukcjach internetowych produkty ACME dla PL?
Modele rozchodziły się na pniu. Popyt znacznie przewyższał podaż, przy wcale nie niskich cenach :(
Zatem jesteśmy skazani na PIKO i HERISA?

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Wg mnie teraz ACME będzie czekać. Na co? Ano wypuściło już prawie wszystkie modele standardu Z i czekają na zamówienia sklepów lub dystrybutora. Bez ryzyka. Widać nasz rynek jest ryzykowny w przeciwieństwie do węgierskiego dla którego widzę wykonają lokomotywę, nie mówiąc o czeskim....
[DOUBLEPOST=1486234820,1486234126][/DOUBLEPOST]Był tu na forum taki kolega, a mianowicie @ST44-613. Wydaje się, że sporo wiedział o tym co ACME planuje....ale oczywiście dostał za coś bana i zdaje się, że nic się od niego już w tym temacie nie dowiemy. A szkoda....

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 18
Tabor 154