• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

SantaFe

Znany użytkownik
Reakcje
670 30 7
Zastanawiam się czy nie skrócić reflektorów, założyć te od ZNTK Rybnik, i przemalować budę zestawem od HATAKI, wentylator poprawić i dodać elementu z blaszek pozostają okna,,, no ale konwersja by była chyba tańsza niż z TILLIGA

OP
OP
garou

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Nie wiem co tak narzekacie na ten model ST43 w realu wygląda on dużo lepiej narazie jedna fotka w słabym oświetleniu jutro będą lepsze
Zobacz załącznik 451731
Widzę, że dołożyłeś antenę na dachu... :) (na zaokrągleniu dachu nie przylega do niego dokładnie).
Oryginał co prawda ma: http://woziarze.cal.pl/displayimage.php?album=26&pos=88
...dlatego nie rozumiem czemu nie zrobili tego w modelu. Takie to skomplikowane było? Ale - pokazuje to w sumie trend produkcji - na minimalizm. Co tam szczegóły...
Pokusili sie o 'wiadra' to i antenę mogli skrobnąć.
[DOUBLEPOST=1485936640,1485936057][/DOUBLEPOST]
Zauważyłem ciekawą prawidłowość. Jak model jest naprawdę na najwyższym poziomie, to próbuje się na siłę znaleźć jakieś mankamenty (np. EU07 SM) i wałkuje się je w nieskończoność. Wychodzi model Rumuna, który jest po prostu skopany i trudno nawet porównywać go pod względem odwzorowania z tą "siódemką" ale poza bocznymi okienkami widzę, że model jest ok i na siłę podejmowane są próby przekonania samych siebie i innych, że to dobry model. Nie rozumiem tego w ogóle.
Bo przeciętny Polak /nie każdy, ale sporo z nas/ lubi narzekać. Szczegołnie jak coś jest wycmokane, jak coś jest po prostu fajne. Wtedy uruchamia się mechanizm "szukania baboli". Kto więcej znajdzie, ten lepszy. Jak czegoś nie ma w modelu - to źle. Jak coś jest - to albo za grube, albo krzywo, albo nie ten kolor... itd... :) sam ponarzekałem wyżej na brak nateny w ST43 MTB :D

arczi1986

Znany użytkownik
Reakcje
245 0 1
Widzę, że dołożyłeś antenę na dachu... :) (na zaokrągleniu dachu nie przylega do niego dokładnie).
Oryginał co prawda ma: http://woziarze.cal.pl/displayimage.php?album=26&pos=88
...dlatego nie rozumiem czemu nie zrobili tego w modelu. Takie to skomplikowane było? Ale - pokazuje to w sumie trend produkcji - na minimalizm. Co tam szczegóły...
Pokusili sie o 'wiadra' to i antenę mogli skrobnąć.
[DOUBLEPOST=1485936640,1485936057][/DOUBLEPOST]
Bo Polak lubi narzekać. Szczegołnie jak coś jest wycmokane. Wtedy uruchamia się mechanizm "szukania baboli". Kto więcej znajdzie, ten lepszy.
Antena nie przylega ponieważ nie jest jeszcze zamontowana na stałe tylko przyłożona do fotki. Będzie to skorygowane aby szparę ograniczyć do minimum

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Czyżby dwa różne odbieraki zamontowali na byku?

Zauważyłem ciekawą prawidłowość. Jak model jest naprawdę na najwyższym poziomie, to próbuje się na siłę znaleźć jakieś mankamenty (np. EU07 SM) i wałkuje się je w nieskończoność. Wychodzi model Rumuna, który jest po prostu skopany i trudno nawet porównywać go pod względem odwzorowania z tą "siódemką" ale poza bocznymi okienkami widzę, że model jest ok i na siłę podejmowane są próby przekonania samych siebie i innych, że to dobry model. Nie rozumiem tego w ogóle.
No tak, a jaka wojna była na forum, jak sie pisało że babol jeden, a o modelu piko, uproszczonym po całości cicho sza... zobaczymy jak rumun wyglądać będzie na żywo a nie na zdjęciach...

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Ja już mam "Rumuna" w garści, i być może, jak to któryś z kolegów napisał, mam obniżoną wrażliwość na na szczegóły,ale bez foto zoomu x ileś-tam nawet mi się podoba. Oczywiście, pewnie jakbym zaczął mierzyć... ale nie będę... :) Za tę cenę DLA MNIE do przyjęcia :)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
789 87 8
Ja już mam "Rumuna" w garści, i być może, jak to któryś z kolegów napisał, mam obniżoną wrażliwość na na szczegóły,ale bez foto zoomu x ileś-tam nawet mi się podoba. Oczywiście, pewnie jakbym zaczął mierzyć... ale nie będę... :) Za tę cenę DLA MNIE do przyjęcia :)
Ja mam jeszcze troche "blacharki" ST43 od Jan-Kol-a, to sie przywali do "Rumuna" i bedzie gites!:cool:
[DOUBLEPOST=1485966048,1485965096][/DOUBLEPOST]
Przeglądając na bieżąco relacje z targów Norymberga to niestety bieda. Dotychczas znalazłem jedną interesującą nas fotkę ze stoiska Piko z platformami 401 i bykiem.
Zobacz załącznik 451784
U ACME nic w polskim malowaniu, dla nas jedynie Saratov by podszedł. Ich stoisko
Ładne te "ruskie budy", no i "Pędolino". Zauważyłem tez "Czerwona Strzałę". Będę miał okazję się nią przejechać z Florencji do Mediolanu :cool:

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 1 0
Kilka fotek niestety robione tosterem i w słabym świetle

Mimo swoich wad według mnie póki co jak najlepszy model PKP wydany przez firmę MTB .Mam tu głównie na myśli jakość powłoki lakierniczej .

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.890 57 5
Od samego początku ,premiery na MTP Hobby model ST43 z MTB wydawał się jakiś pokraczny i dalej wygląda jak zabawka . Mam nadziej ,że Elvis stanie na wysokości zadania .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 18
Tabor 154