Trafił do mnie ST43 od MTB na ucyfrowienie. Szkoda, że w dzisiejszej dobie producent się nie postarał i nie wyposażył elektroniki w możliwość wyświetlenia świateł manewrowych. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym się nie pokusił o jej przebudowę.
W prosty sposób wykorzystując wyjścia funkcyjne Aux6 i Aux7 dekodera LokPilot V4.0, można po odpowiednim zmapowaniu dekodera i wykonaniu dwóch nacięć na płytkach czołowych, przylutowaniu dwóch przewodów pod wyjścia funkcyjne, doprowadzić do wyświetlenia świateł zgodnych z E1.
Całą relację z przebudowy zamieszczę już w innym wątku.
Poza tym w instrukcji stoi, że model fabrycznie posiada głośnik, a w modelu, który trafił do mnie go brak. Też tak macie?
W prosty sposób wykorzystując wyjścia funkcyjne Aux6 i Aux7 dekodera LokPilot V4.0, można po odpowiednim zmapowaniu dekodera i wykonaniu dwóch nacięć na płytkach czołowych, przylutowaniu dwóch przewodów pod wyjścia funkcyjne, doprowadzić do wyświetlenia świateł zgodnych z E1.
Całą relację z przebudowy zamieszczę już w innym wątku.
Poza tym w instrukcji stoi, że model fabrycznie posiada głośnik, a w modelu, który trafił do mnie go brak. Też tak macie?
A propos glosnika, wprawdzie nie mam jeszcze ST43 MTB, ale to by sie pokrywalo ze swego rodzaju wzorcem blednych informacji. W moim przypadku to MTB CD163 "Basia", ktry trafil do mnie ze sklepu w New Jersey. W instrukcji wyraznie podaje model wyposazony jest w glosnik. Zamowialem Plux22 z MatrixSoft. Zdziwila mnie obecnosc glosnikow w przesylce, "sugar cube" 8 ohm-ow, oraz typowy 4 ohm-owy. Przewidujacy Karol dolaczyl co trzeba, bo kiedy otworzylem elektrowoz glosnika nie bylo. W dodatku nie ma tam zbyt duzo miejsca, tylko pod dachem. Jest jeszcze jedna mylaca informacja o zdejmowaniu obudowy - nieistniejacy kawalek drutu w ksztalcie litery "C", ktory nalezy wyjac zgdonie z rysunkiem!