• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2017

OP
OP
garou

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.714 443 99
Tak, ale w SU są trochę lepiej wykonane, w Rumunie przeświecają te czerwone na cały reflektor.
Ciekawe czy jak puści się model w nocy, to czy nie prześwieca przez plastik, z którego wykonano obudowę. Obawę taką mam po lekturze forum tt, gdzie skarżono sie na to w przypadku EP/EU05 od MTB... Koledzy tam zaczęli rzucać pomysły jak się tego pozbyć, włącznie z malowaniem obudowy od wnętrza na czarno w obrębie reflektorów. Ale czy to coś dało, to nie wiem...
Ciekawe jak tutaj.

Reakcje
35 0 0
A jak ten model ST43 jeździ?
I jakie są możliwości sterowania oświetleniem w trybie cyfrowym?
Co do przeświecania świateł w modelu EP05 w tt to jest to prawda, w moim modelu EP05 widać przeświecanie przy łączeniu reflektorów z budą. Ale co ciekawe w modelu EU05, który wyszedł jako drugi wypust już przynajmniej u mnie tego problemu nie ma, więc chyba coś poprawiono.
Widać, że w tym modelu ST43 podobnie jak w EU/EP05 w tt wadą jest też wyraźny "szew" na dachu wokół górnego reflektora.

kofacela

Aktywny użytkownik
Reakcje
186 0 1
OK, Myślałem że będziesz tak jak ostatnio cały dzień i będziesz coś tam lutował, spinał i programował... wiem że Krzysiek R. ma Ci podrzucić Gagarina, celem ustawienia dekodera...

Reakcje
0 0 0
Co sądzicie o cenie?
Czy cena "startowa" ok.700zł.nie jest zbyt wygórowana przy podobnym modelu np.SU45? ok.550zł.
Jak dla mnie różnica ceny średnio ok.150zł jest różnicą dość dużą.

S

stalecki_pl

Gość
Rozsądnym będzie wstrzymanie się teraz z zakupem. Oczekiwanie na równoległy model od Elvisa i obserwowanie jak ceny MTB topnieją.
Ja osobiście czekam na ST43 z epoki V z żółtym czołem.

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.796 37 1
jest też nowy katalog Exact-train:
http://www.exacttrain.eu/index.php/en/neuheiten-2017-exacttrain/download
a w nim m. in:
PKP Ex20221 Oppeln (Braun/Blechdach)Kdt Epoche 3
PKP Ex20222 Oppeln Bremserbühne (Braun/Blechdach).Glmr(Kddth) Epoche 4
PKP Ex20304 Villach Epoche 3
PKP Ex20305 Villach (Bremserhaus) Epoche 3
PKP Ex20325 Linz Epoche 3
PKP Ex20326 Linz (Bremserbühne) Epoche 3
PKP Ex20342 Klagenfurt Epoche3
PKP Ex10009 ex NS AB7500 Epoche 3

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Ano właśnie. Jak wypadają wagony Grs Exact-train w porównaniu z tymi samymi od Brawy. Jest ktoś w stanie porównać te wagony ?

Jak tak patrzę to cenowo jest o to samo, ale Brawa na pewno bardziej filigranowa i wydaje się, że bardziej szczegółowa.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 18
Tabor 154