Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jak dla mnie to spierniczyli te charakterystyczne dla ST43 okienka, które powinny być okienkami narożnikowymi i nachodzić bardziej na czoło, a w modelu MTB stały się bocznymi. Koledzy pisali o tym wcześniej - i mieli rację:
Nie mam tego modelu, ale szczerze mówiąc - poza tymi okienkami aż taki zły się nie wydaje. No, ale fachowcy niech się wypowiedzą co tam jeszcze ich w oczy kole. Dla mnie liczy się ogólny wygląd. Te okienka - nie powiem, troche go psują. Ale co poza nimi, to nie wiem.
Do 3 w nocy pakowałem paczki i nie dałem już rady zrobić zdjęć.
Jedno z komórki, pudło jest podwinięte, siedzi ciasno na podwoziu i nie "rozłazi się" z ostoją, jak to było często w Tilligach.
Tillig wygląda przy nim natomiast bardziej filigranowo.
Model jest bardzo ciężki i nie kołysze się podczas jazdy. Czerwone światła trochę przeświecają do całego reflektora. Elektonika i wnętrze identyczne jak w Skodach 163.
I mamy Tilliga https://www.tillig.com/dateien/Unternehmen/LogIn Fachhändler/Prospekte/TILLIG-H0-NH2017a.pdf .
Strona 13, cysterna PKP, epoka IIIc.
Wagon w podobnym malowaniu wydał kiedyś Fleischmann ale z lat 1956-8 jeszcze z orłem. Ten to wersja wydana już w TT.
Pod "polonica" wschodzi jeszcze wagon kubłowy z 1 epoki, z zakładów chemicznych - dzisiejsze Azoty w Chorzowie. Jednak czy ten wagon jest poprawny czy tylko podobny do oryginału mam wątpliwości.
I mamy Tilliga https://www.tillig.com/dateien/Unternehmen/LogIn Fachhändler/Prospekte/TILLIG-H0-NH2017a.pdf .
Strona 13, cysterna PKP, epoka IIIc.
Wagon w podobnym malowaniu wydał kiedyś Fleischmann ale z lat 1956-8 jeszcze z orłem. Ten to wersja wydana już w TT.
Pod "polonica" wschodzi jeszcze wagon kubłowy z 1 epoki, z zakładów chemicznych - dzisiejsze Azoty w Chorzowie. Jednak czy ten wagon jest poprawny czy tylko podobny do oryginału mam wątpliwości.
Ten model MTB ma zmienne światła białe/czerwone (punktowe) jak to jest np. w SU45 od PIKO? Bo jak patrzę na te reflektory w modelu na fotce kolegi Karola, to na to wygląda.
Ten model MTB ma zmienne światła białe/czerwone (punktowe) jak to jest np. w SU45 od PIKO? Bo jak patrzę na te reflektory w modelu na fotce kolegi Karola, to na to wygląda.
Wznowione węglarki w sklepach są wystarczy dobrze poszukać. W jednym ze sklepów z Gdańska występują pod starym oznaczeniem. Zamawiałem 58725 a przyszedł 58725-2. Jest też błąd w oznaczeniu, na pudełku jest Eas-x a na wagonie Eaos, może dlatego tak cicho o tym wznowieniu?