• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

mikolaja

Nowy użytkownik
Reakcje
29 0 0
Dobry wieczór,
Patrząc na zdjęcie czoła wagonu 159a odnoszę wrażenie, że światła końca pociągu są tylko namalowaną czarną obwódką na pudle. Czy jest to jednak oddzielny element, który będzie można podświetlić?
Także pytanie do tablicy kierunkowej, czy istnieją przesłanki, że będzie dało się ją podświetlić? I prośba, czy autor może jeszcze raz zrobić zdjęcie bez odblasku, aby widać było szczegóły.
Z góry dziękuję!

PS. Jestem "świeżakiem" na tym forum i to mój pierwszy "nieprywatny" wpis. Zatem... Witajcie wszyscy!
Pozdrawiam
Mikołaj

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
792 87 8
W wózkach zamalowali na szaro blaski odbierające prąd z kół. Ciekawe rozwiązanie :)
Na pierwszym zdjęciu Z1A, na pozostałych 152A i 159A
Jesli sa blaszki, to i cena wyzsza. W promocji nawet niektore pomalowli. Bardzo sympatyczni panstwo ci ACME.

Jesli ktos chce ocenic jakosc modeli, to niech rzuci okiem (dokladny opis w innej czesci forum), dal ulatwienia - w 2 klasie zle zmontowana rama (zatrzask nie do konca wpuszczony, przyklejony, a potem pomalowany)

Załączniki

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
EP08-006? Niestety nie.
Wagony mają rewizję z 2011 roku, a w tym roku EP08-006 nosiła już barwy InterCity.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Obie lokomotywy tj. EU07-433 i EU07-516 są wzorowane na stan z 2011 roku, więc teoretycznie obie.
Ale czy kiedykolwiek ciągnęły one EIC Chrobry tego niestety nie wiem. EP07-198 na pewno.
"Z braku laku" nic innego do głowy mi nie przychodzi :(
Szukałem EU44 w malowaniu T-Mobile, która ma pojawić się w czerwcu, ale nie znalazłem tej lokomotywy w takim zestawieniu.

ed250

Aktywny użytkownik
Reakcje
444 89 5
Standardowe EU44 z Chrobrym jeździły, poniżej akurat film sprzed pięciu lat więc pasuje idealnie
Różowego też nie spotkałem

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
można to gdzieś kupić? Bo nie potrafię znaleźć. Gdzieś na wcześniejszych filmach widziałem też w zielonym malowaniu, ale co to było? Nie potrafię znaleźć

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
A Polonia była po 500 zł?;) Chyba jednak nie. ACME baaardzo rzadko przecenia.
To prawda-rzadko, albo wcale. Nie było wznowienia ani Polonii ani Wafla, ani wagonów 154A z tego drugiego. Rynek wtórny w temacie też jest bardzo ubogi, albo go nie ma (154A). Nie oczekiwałbym więc tak bardzo wznowień, a ceny 500 zł, to juz mi się nawet komentować nie chcę !
[DOUBLEPOST=1456911028][/DOUBLEPOST]Dodam że sporo osób kupi Chrobrego, by później rozkompletować wagony !

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Dodatkowe wagony do Polonii 90025 i 90026 w sklepach były chyba maks. 3 dni. Ale niestety fakt jest taki, że było ich bardzo mało.
Mimo że do wagonów Acme można mieć kilka zastrzeżeń, są wykonane naprawdę bardzo dobrze i pięknie się prezentują.
Na ten rok planowane są jeszcze wagony XB w malowaniu InterCity. Nie chciałbym tylko czekać na nie tak długo jak na Chrobrego.

hjugytf

Aktywny użytkownik
Reakcje
469 47 4
z tego co widzę to już nie ma tych wagonów nigdzie. hmmm
[DOUBLEPOST=1456914914,1456914577][/DOUBLEPOST]gdzieś można jeszcze kupić?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 53
Tabor 18
Tabor 209