• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Kompromisem może być przeniesienie produkcji do Nadwiślańskiej Republiki Zachodnioazjatyckiej, zagłębia montowni, outsourcingu i taniej siły roboczej.

draxxio

Aktywny użytkownik
Reakcje
30 1 11
A może podwyższenie ceny jest związane z niedawnymi problemami z chińskim producentem? I przez to nie jest zależne od ACME?
Myślę że to i tak jest marketingowy samobój. Nikt nie podnosi ceny na 3-4 dni przed premierą o ok 20%. O tym się informuje dużo wcześniej jeśli firmie zależy na kliencie. Tutaj pokazano że hajs>klient

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
To był tak wyczekiwany model że zejdzie. Może nie cały bo kilka osób porezygnuje ale myślę że spokojnie 80-85% nakładu zejdzie do końca czerwca. Wydaje mi się że tu ktoś wychwycił że ludzie na alledrogo kupują te wagony jeszcze drozej i postanowili podnieść cenę która jest trochę ceną zaporową
primo : był wyczekiwany, ale nie bardziej niż inne modele od ACME.
secundo : do czerwca powiadasz? Jak do tej pory żaden zestaw ACME PKP nie był na rynku dostępny krócej niż półtora roku. Wątpię aby zrobili tak mało sztuk. Przewiduję ,biorąc pod uwagę cenę (chamską) minimum 1,5 roku jak nie dłużej.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
794 87 8
coś mi się wydaje, że to może być spowodowane wyłącznością na Polskę. Tee-USA już tego zestawu nie pokazuje. Rey go ma, ale bez ceny TBA. W wielu sklepach na Zachodzie zestawy 3 wagonowe lecą poniżej 700 zł w przeliczeniu.

Drzewiarz

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.921 15 0
Myślę że to i tak jest marketingowy samobój. Nikt nie podnosi ceny na 3-4 dni przed premierą o ok 20%. O tym się informuje dużo wcześniej jeśli firmie zależy na kliencie. Tutaj pokazano że hajs>klient
Nie będzie samobója, gdyż model był mocno wyczekiwany! :kawa:
Skalkulowali podniesienie ceny na podstawie badań marketingowych w postaci chociażby tego forum, w którym od już kilku lat koledzy informują świat jak mocno wyczekują tego zestawu do ACME :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 66
Tabor 18
Tabor 209