• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
874 38 5
w takim razie tajemnicą poliszynela jest czemu drim nic na ten temat się z nami nie podzielił na swojej stronie...

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
W związku z szaleństwem producentów chyba odpuszczę sobie Beatę, niestety recenzje nie powalają.

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
91 1 0
Co do Chrobrego takie info z MM otrzymałem: "Niestety producent bez wcześniejszej informacji podniósł cenę i obecnie cena sklepowa wynosi 859zł."

Zaklejony

Użytkownik
Reakcje
24 10 0
Wchodzi w poniedziałek dystrybutor, więc do sklepów dotrze pewnikiem we wtorek
cena też się wyjaśniła
ja mam po 799zł chyba że się przesłyszałem i w poniedziałek będę mógł napisać że mniej

JarW

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Niestety... EIC "Chrobry" jeździ NAJCZĘŚCIEJ Wwa-Poznań z EP09 (której jeszcze żaden producent seryjnie nie wyprodukował), a dalej Poznań-Szczecin EU07/EP07.
Czasem EP09 jedzie też na całej trasie Wwa-Szczecin. Wiem z doświadczenia, bo jeżdżę często. Rzadziej zdarzał się tzw. Husarz czyli EU44 od Siemensa (mi się zdarzyło ze 2 razy)
...ale to żadna reguła. W 2010 np. jeździła EP07-198 IC którą wydało Piko, ale wtedy jeszcze chyba bez najnowszych wagonów, które obecnie wydało ACME ... na yt jest filmik

Ostatnio edytowane:

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.343 16 0
Początkowa cena Chrobrego wynosiła 680 zł. Wzrost o prawie 200 zł to spore zaskoczenie...

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ja użyję tego zestawu do złożenia EIC Panorama. Brakować będzie jeszcze jednej 2 klasy i dwóch wagonów 1 klasy (w tym jeden z przedziałem biznesowym). Restauracja od ACME (w barwach IC). Lokomotywa niestety też najczęściej EP09, ale podobno (może to ktoś potwierdzi) zdarzyło się że skład ciągnęła EU44.

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Coś czuje, że takie opóźnienie Chrobrego spowodowane jest tym, że mogło być niewielkie zainteresowanie sklepów tym zestawem. Jak wiadomo zestaw jest na zlecenie DREAM więc zysk musi być. Nie chcieli dłużej czekać (bo pewnie ACME cisnęło) więc wydali ale z wyższą ceną aby bilans się zgadzał.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 205
Tabor 18
Tabor 209