• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
Ja użyję tego zestawu do złożenia EIC Panorama. Brakować będzie jeszcze jednej 2 klasy i dwóch wagonów 1 klasy (w tym jeden z przedziałem biznesowym). Restauracja od ACME (w barwach IC). Lokomotywa niestety też najczęściej EP09, ale podobno (może to ktoś potwierdzi) zdarzyło się że skład ciągnęła EU44.
Potwierdzi, potwierdzi... choć naprawdę rzadko kursowały

B

bobby74

Gość
Coś czuje, że takie opóźnienie Chrobrego spowodowane jest tym, że mogło być niewielkie zainteresowanie sklepów tym zestawem. Jak wiadomo zestaw jest na zlecenie DREAM więc zysk musi być. Nie chcieli dłużej czekać (bo pewnie ACME cisnęło) więc wydali ale z wyższą ceną aby bilans się zgadzał.
Gdyby tak było, byłbym skłonny podziękować uniżenie za taką decyzję :)
Mi przyszła inna teoria na myśl - po co przysłowiowy "Czesiek z Wieśkiem" ma zarabiać na odsprzedawaniu na allegro po ponad osiem stówek, jak dystrybutor może tyle brać...
Nawiasem mówiąc zestaw 3 wagonów sypialnych RZD od LS Models kosztuje praktycznie tyle samo. Pytanie do posiadaczy - ACME dosięga do poziomu LS Models?

KAROLeski2

Aktywny użytkownik
Reakcje
274 3 1
@elektryk33 w 2012 trafiały się w Panoramie EU44 choć bardzo bardzo żadko. W późniejszych latach już nie spotkałem ich ani razu. Tylko EP09...
Co nie znaczy że faktycznie nie jeździły...

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
135 16 3
EU44 przeważnie w zastępstwie za dziewiątkę kursuje w ruchu krajowym, a tak głownie na BWE czy BGE czasem na innych pociągach EC np Sobieski czy Praha a od czasu do czasu EN Chopin.
A jeśli chodzi o EP09 to do Szczecina dziewiątka czasami zawita głownie w sobotę.
Ostatnio było aż 10 sztuk. Jak nie na Chrobrym to na Sedinie, Łokietku czy na Mewie lub na IC Barnim się pojawia i na IC Świętopełk. Ostatnio była na TLK Czechowiczu i Gałczyńskim w Szczecinie.
Ktoś kiedyś na youtube dał takie głupie info że w Szczecinie dziewiątek nie będzie bo taki rozkład ułożony.
Ale od maszynistów się dowiedziałem że po zmianie czoła co Poznań da to pojedzie na Szczecin. Tak to wygląda.

draxxio

Aktywny użytkownik
Reakcje
30 1 11
Po prostu ACME pazernie polecieli na hajs. Bo przecież lepiej sprzedać mniej a drozej i to co zostanie na magazynie będzie się kurzyć. Wezmą Ci co po prostu długo czekali i uznają że rzeczywiście go dobrze zrobili...

draxxio

Aktywny użytkownik
Reakcje
30 1 11
No cena jak za 4 wagony, może jak nie zejdzie to obniżą...
To był tak wyczekiwany model że zejdzie. Może nie cały bo kilka osób porezygnuje ale myślę że spokojnie 80-85% nakładu zejdzie do końca czerwca. Wydaje mi się że tu ktoś wychwycił że ludzie na alledrogo kupują te wagony jeszcze drozej i postanowili podnieść cenę która jest trochę ceną zaporową

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.949 121 22
A może podwyższenie ceny jest związane z niedawnymi problemami z chińskim producentem? I przez to nie jest zależne od ACME?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 66
Tabor 18
Tabor 209