• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.800 15 0
Odebrałem dzisiaj również swojego "Chrobrego" i widok tych oczekiwanych wagonów naprawdę robi wielkie wrażenie...
Ale rozśmieszyła mnie jedna rzecz... foto wyjaśni wszystko:
1.jpg 2.jpg

Z wad, niestety szybki nie są krystalicznie czyste... mają mikro rysy przynajmniej na wszystkich moich wagonach.
Wózki chodzą bardzo ciężko, będzie trzeba rozebrać i sprawdzić co sprawia opór.

Wagon 152A ma dodatkowe elementy do montażu (półki na bagaże?)
3.jpg

Zestaw jest piękny, tak samo jak Polonia.

SzymonZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 50 67
Oj, za tyle to nie będzie na pewno. Ale za 750 może będzie. A tak swoją droga to w pewnym sklepie z Chorzowa będą pewnie po 2 tysie.
Ja to jak już pisałem najpierw poczekam na EP09 od SM najlepiej. Bo tam jakieś "everybody-kombinerki" co tam podczepić to mnie nie interesuje. W polsce najbliżej z domu mam do Grodziska, a tam prawie same 09 przelatują z EIC.

Więc na wagoniki to sobie poczekam po lokomotywie czyli jeszcze z 2-3 lata pewnie, sądzę, że wtedy to będą po 500 albo mniej, nie uwzględniając inflacji.

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
Ja to jak już pisałem najpierw poczekam na EP09 od SM najlepiej. Bo tam jakieś "everybody-kombinerki" co tam podczepić to mnie nie interesuje. W polsce najbliżej z domu mam do Grodziska, a tam prawie same 09 przelatują z EIC.

Więc na wagoniki to sobie poczekam po lokomotywie czyli jeszcze z 2-3 lata pewnie, sądzę, że wtedy to będą po 500 albo mniej, nie uwzględniając inflacji.
Za 2-3 lata to na pewno kolega dostanie ale tylko z drugiej ręki i w kwocie znacznie powyżej 1000zl

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.800 15 0
To prawda okno delikatnie wystaje bardziej od reszty ale jest to widoczne tylko przy zdjęciach.
Na żywo wątpię aby ktokolwiek zwrócił na to uwagę.
Mnie bardziej martwi czcionka PKP INTERCITY wagonu numer 018
Tutaj lepsze zdjęcia:
152A.jpg 159A-1.jpg 159A-2.jpg

Czy u innych posiadaczy również jest taka... pulchna?

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
763 35 5
Kolega Bobby74 trochę wlał mi nadziei w serce...taki miałem plan połączyć Ep08-006 od Piko z Chrobrym i wagonem restauracyjnym od Acme;)

ed250

Aktywny użytkownik
Reakcje
444 89 5
Faktycznie, wygląda jakby tampon był za długo przyłożony i trochę rozlało, albo za mocno dociśnięty, tak mi się wydaje.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.800 15 0
W wózkach zamalowali na szaro blaski odbierające prąd z kół. Ciekawe rozwiązanie :)
Na pierwszym zdjęciu Z1A, na pozostałych 152A i 159A
5.JPG 6.JPG 7.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 66
Tabor 18
Tabor 209