• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

Reakcje
0 0 0
Tzn dzwonie, pytam jeszcze dostawa nie przyszła, ale liczba rezerwacji jest równa liczbie dostarczonych setów :). Więc czekać, może ktoś zrezygnuje

Reakcje
0 0 0
Oby, bo ja zamawiałem miesiące temu, a dostałem info z MM, że przyszło za mało i trzeba czekać dalej na następny rzut :(
Ja zamówiłem 15 grudnia i cisza... Otrzymałem maila, że przyszedł dzisiaj aż 1 zestaw i trzeba czekać dalej kilka dni... Chociaż MM jest dość solidnym sklepem. W zeszłym roku miałem zamówiona EU07 z SM to 3 miesiące trzymali, bo szczerze zapomniałem o rezerwacji :D. Więc trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
19 0 0
@wespe Obie prototypowe kuszetki 134A były tak pomalowane od nowości. Przemalowano je w 1995 roku.
Obecnie jedna z nich została przebudowana na 134Ac, druga stoi odstawiona.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
792 87 8
Dostalem odpowiedz od Rey-a z Reynaulds w sprawie "Chrobrego". Nigdy zestawu nie dostali, ani nie dostana. To wyjasnia wysoko cene. Monopol na Polske

SzymonZ

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 50 67
Spokojnie będzie i w zagranicznych sklepach.

Np. tutaj poniżej jest link do zestawu ACME Berlin-Warszawa-Express z moim bonusem wychodzi za dwa wagony 98 EUR:
http://www.modellbahnshop-lippe.com...0-19-10-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html#besch

Ja jestem zbieraczem, a nie kolekcjonerem, ale rozumuje tak, że w koszcie produkcji tych modeli największa część to RnD + te formy.

Do tego Chrobrego ACME raz już to zrobił.

Pewnie jeśli zestaw powstał dla polskiego dystrybutora to mają w umowie, że przez rok czy dwa tylko ten dystrybutor może zlecić doprodukowanie.

A potem....przecież ACME nie wywali tych form do śmietnika skoro one takie drogie.

Za rok, dwa będzie zalegało w różnych sklepach. W końcu to tylko model Chrobry, a nie unikalne dziło Matejki :)

ps. a do tego czasu, może SM wypuści EP09.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
0 0 0
Przecież forma do 1 klasy Chrobrego (152A) niczym nie różni się od formy 2 klas z wafla (154A) jedyne co to malowanie, układ wnętrza i wózki MD523 ze znanych nam już wagonów Z1 :)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
792 87 8
Spokojnie będzie i w zagranicznych sklepach.

Np. tutaj poniżej jest link do zestawu ACME Berlin-Warszawa-Express z moim bonusem wychodzi za dwa wagony 98 EUR:
http://www.modellbahnshop-lippe.com...0-19-10-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html#besch

Ja jestem zbieraczem, a nie kolekcjonerem, ale rozumuje tak, że w koszcie produkcji tych modeli największa część to RnD + te formy.

Do tego Chrobrego ACME raz już to zrobił.

Pewnie jeśli zestaw powstał dla polskiego dystrybutora to mają w umowie, że przez rok czy dwa tylko ten dystrybutor może zlecić doprodukowanie.

A potem....przecież ACME nie wywali tych form do śmietnika skoro one takie drogie.

Za rok, dwa będzie zalegało w różnych sklepach. W końcu to tylko model Chrobry, a nie unikalne dziło Matejki :)

ps. a do tego czasu, może SM wypuści EP09.
Maja nawet swoja strone po polsku, zupelnie dobra polszczyzna. Widac Polacy jednak kupuja, mimo umow smieciowych, montowni, outsorsingu, taniej sily roboczej oraz pozostalych plag egipskich.

Z reszta nigdy nie wiadomo. Pare lat temu Rey dostal pewna liczbe Pt31, jako "odrzuty z eksportu". Nabylem zielona, cena byla bardzo dobra, bez podatku. Miala drobna wade w malowaniu, pod budka ciagla kreska. Udalo sie wyretuszowac, do tego odpowiedni ESU LokSound i lok jak ta lala.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 53
Tabor 18
Tabor 209