• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.792 615 30
Ja swój Ty2 kupiłem nieco ponad miesiąc temu, ale fakt, że już trudno go dostać. Nie liczyłbym na przecenę, chyba, że leżą gdzieś zapasy.

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Napiszcie mi. Jakiż to, z ostatnich lat,wypust parowozu Roco lub Fleichmana, nie został potem puszczony za znacznie niższą cenę??

Przemek Kamiński

Znany użytkownik
Reakcje
423 3 0
Właśnie w AMC kupiłem ostatnią i Pan Andrzej sprowadzał dla mnie "skądś". Sam został z modelemi bez dźwięku w normalnej cenie. I to prawdopodobnie jego "inicjatywa" bo on nie handluje przecenionymi. Wielokrotnie z nim o tym rozmawiałem.

Sebastian.W

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 0 0
Wersja z fabrycznym dźwiękiem rozeszła się migiem natomiast wersja analogowa została potem przeceniona. W przypadku Ty2 to wersji analogowej już niema a DCC piszę, że "chwilowo niedostępna". Sugeruje to, że cała partia się sprzedała. Miejmy nadzieję, że taka sytuacja skłoni Roco do następnych parowozów z oznaczeniem PKP.:)

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
113 4 0
Nie wiem w jakiej ilości, natomiast w poznańskim Datalandzie na ichniejszej stronie internetowej jako dostępne są oznaczone wersje analogowa (ROCO 72220 Lokomotywa parowóz Ty2 PKP) i cyfrowa (ROCO 72221 Lokomotywa parowóz Ty2 PKP + dekoder DCC Sound). Odpowiednio po 1 477zł i 1 799zł.

vitasem

Aktywny użytkownik
Reakcje
146 11 0
liczę ,że będzie to taki polski Micro Metakit ,ale to dopiero się okaże po zaprezentowaniu gotowego modelu .

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 82 5
To jest inna liga produktów ale zawsze można pomarzyć, że któregoś dnia w Polsce urodzi się coś zbliżonego poziomem do bawarskiego rzemiosła.
Przepraszam, ale miałem okazję oglądać parę bawarskich modeli MM w sklepie w Berlinie i były to wg. bardzo efektowne i ładne blaszane ''zabawki''.
MM zdarzały się też babole, jak np. orły PKP powojennego wzoru na modelach z II epoki.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 201
Tabor 18
Tabor 209