Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
W sklepie nową czy z "drugiej ręki". Bo nie pamiętam aby Roco zrobiło na nią przecenę. A może sklep się "ugotował" i chciał się jej już pozbyć. No i z dźwiękiem czy bez. Moja była z dźwiękiem, i na pewno była ostatnia w "układzie słonecznym"
Właśnie w AMC kupiłem ostatnią i Pan Andrzej sprowadzał dla mnie "skądś". Sam został z modelemi bez dźwięku w normalnej cenie. I to prawdopodobnie jego "inicjatywa" bo on nie handluje przecenionymi. Wielokrotnie z nim o tym rozmawiałem.
Wersja z fabrycznym dźwiękiem rozeszła się migiem natomiast wersja analogowa została potem przeceniona. W przypadku Ty2 to wersji analogowej już niema a DCC piszę, że "chwilowo niedostępna". Sugeruje to, że cała partia się sprzedała. Miejmy nadzieję, że taka sytuacja skłoni Roco do następnych parowozów z oznaczeniem PKP.
Nie wiem w jakiej ilości, natomiast w poznańskim Datalandzie na ichniejszej stronie internetowej jako dostępne są oznaczone wersje analogowa (ROCO 72220 Lokomotywa parowóz Ty2 PKP) i cyfrowa (ROCO 72221 Lokomotywa parowóz Ty2 PKP + dekoder DCC Sound). Odpowiednio po 1 477zł i 1 799zł.
Przepraszam, ale miałem okazję oglądać parę bawarskich modeli MM w sklepie w Berlinie i były to wg. bardzo efektowne i ładne blaszane ''zabawki''.
MM zdarzały się też babole, jak np. orły PKP powojennego wzoru na modelach z II epoki.