Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Wszystko fajnie, ale skoro wszyscy twierdzą, że to fikcja nad fikcjami. Szkoda, szkoda, szkoda, bo chętnie bym kupił. Nie zmienia to faktu, że jeśli ktoś będzie miał zdjęcia to proszę tu wrzucić.
To czekamy na ocenę. A co do czego ten wagon można podpiąć to już chyba nie było pisane, bo nie potrafię znaleźć. Planuję zebrać jakiś skład w tej epoce. Mieszany jak na te czasy, ale prośbę o pomoc przeniosę do innego wątku.
To było już kiedyś na forum , więc kopiuję co znalazłem;
Tak, wagon jest autentyczny. Model PKP, był już w epokach 4a i 2. Pan Koj stwierdził, że co prawda Tillig chciał go oznakować samodzielnie, ale na szczęście zdążył zrobić korektę i wagon będzie prawidłowy.
Co do zgodności samego modelu z oryginałem można zobaczyć opinie np. na stronie modellbahfrokler.de
Będzie z tego jakaś "przemysłowa" ilość do normalnego zamówienia w handlu?
[DOUBLEPOST=1455280825,1455280370][/DOUBLEPOST]Wracając do Tilliga 76657 dla nierogacizny - kilka fotek
I jeszcze w tandemie z Tilligiem 76572 - nierogacizna z DDR - zarówno dach, jak i ściany nieznacznie ciemniejsze od naszego Sn
Ocena? Bardzo dobrze siadaj dwa!
Za cienki jestem, żeby umieć ocenić kompleksowo ten model.
Co do właściwości jezdnych to bez zarzutu. Da się zastosować jeszcze krótsze sprzęgi niż uniwersalne Roco. Wagon ma balast - oczywiście niedopasowany do wagonu, więc potrząsając lekko telepie wewnątrz. Nadbudowa, dach bez widocznych felerów. KKS.