• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
No to z "Pendolino" można się chyba na dobre pożegnać. Ogólnie jest licho. Same starocie jeśli chodzi o PKP. Liczyłem na nowego kontenerowca-też nie ma. Oczywiście obecność Chrobrego bardzo cieszy....

Ale jest za to "Saratov Express". Powoli takie nowości trzeba traktować jako nowości PKP.

Bardzo liczyłem na Bmz OBB ale też nie ma. MAV też się mocno skurczyło. O, jednak nie. Jest Bmz ale w zestawie. No to może będzie pojedynczo do kupienia.

No jednym słowem licho dla mnie w tym roku. Może to i dobrze...

Ostatnio edytowane:

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Zauważ, że teraz są już zdjęcia modeli. Jest progres.

Poza tym ciekawy zabieg zrobili ze zdjęciem Ost-Westa. Jest przyciemnione, a wagon ukraiński rozjaśniony aby model bardziej kolorystycznie przypominał wagon ze zdjęcia.

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
3.111 38 1
Tylko ten pomalowany w barwy KD egzemplarz nie kursuje po sieci PKP gdyż nie ma takiego dopuszczenia - jeździ tylko po sieci DB Netz :)

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
54 0 5
Koledzy, w związku z tym, że pojawiły się jakiś czas temu w sprzedaży wagony Herisa typ 111, mam pytanie, czy w rzeczywistości można było spotkać składy połączonych ze sobą 111-stek i 112-stek?

Sebastian.W

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 0 0
Wielka szkoda jak nieukaże się żaden parowóz:(. EFC nie liczę bo cena pewnie będzie wysoka(n). Może Roco na jesień czymś nas zaskoczy (?)

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Wiesz S200 też już nie było w sklepach i myślałem, że trzeba będzie kupić z drugiej ręki, a tu niespodzianka. Zresztą ja widzę, że gdzieniegdzie model oczekuje na wznowienie produkcji. :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 35
Tabor 188
Tabor 18
Tabor 209