• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Myślę że stopniowo na przestrzeni najbliższych lat wszystko powoli będzie.Przykład SM42 pokazał że rynek choć mały to popyt jest na opłacalną produkcję.
Musi się to odbywac stopniowo by się magazyny nie zapchały towarem.Dlatego mądre wydaje się nasycenie rynku SM42 by przejść do kolejnego typu pojazdu a ,,stonke'' produkować nadal tylko jako wypust raz dwa razy do roku .Dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie bez obawy o zapisy czy podbijanie cen

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
277 34 8
Na Inter Modelarstwo 2016 planujemy przedstawienie naszych nowych produktów. Lokomotywa w strefie 301 db przy PKP lub jako SP. Su45 znane.

W intermodellbau chcemy przedstawić nasz najnowszy model lokomotywy, 301 db diesel loco, ponumerowane przez PKP Jako SP i później jako su45.

Na targach Intermodellbau planujemy prezentacje naszego nowego modelu lokomotywy spalinowej typu 301Db, eksploatowaną przez PKP jako SP lub SU45.

Kod produktu: 245001
Model 301 db-81
Su45- 079
Heimat BW: Poznań
Przewozy Regionalne Sp. z o.o.
Ep. VI

Kod produktu: 245002
Model 301 db-091
Su45- 089
Ep. VI

Kod produktu: 245003
Model 301 db-265
NUMER: su45- 263
Ojczyzna BW: Bydgoszcz
PKP Cargo S.A.
EP. J.

Kod produktu: 245004
Model 301 db-256
NUMER: sp45- 254
PKP Polskie Koleje Państwowe.
Ep. IVb

Z fejsa SM :)

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
SU45 nie jest dla mnie lokomotywą tak atrakcyjną jak SM42:) czy EU07 - nie jeździły na Południu w okolicach Bielska-Białej... jedyne powiązanie z Bielskiem jakie znalazłem to pośpieszny Pogoria z Ełku do Bielska - na odcinku od Ełku - później gdzieś lok był zamieniany na EU. W obecnych czasach stacjonuje jedna w Czechowicach-Dziedzicach w barwach PKP Cargo - ale ona ma nowe - prostokątne lampy.
Tak więc chciałem kupić jedną - w barwach PR - wspomnienia z wakacji - z Bohunami:), ale skoro już również z SM wychodzi - to znając różnicę w detalu - poczekam na SM. :) portfel przynajmniej trochę przy tym loku odpocznie:):)
Z PIKO na pewno przytulę Czekoladkę:) i SM42 w Barwach IC

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
16 0 0
Ano, to już ST45, ale może też zrobią. Jak to mówią "brał bym ją". Szkoda że pan Robert się obraził na nasze forum i się sam nie wypowie.

Arcyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Gdyby chociaż przydziały objęły inne regiony, a tak to co zawsze... 21 stonek, EU07, ST44 teraz zapowiedź SU45 i nic w odległości nawet 150 km... ehh :cry:

4don

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Na Inter Modelarstwo 2016 planujemy przedstawienie naszych nowych produktów. Lokomotywa w strefie 301 db przy PKP lub jako SP. Su45 znane.

W intermodellbau chcemy przedstawić nasz najnowszy model lokomotywy, 301 db diesel loco, ponumerowane przez PKP Jako SP i później jako su45.

Na targach Intermodellbau planujemy prezentacje naszego nowego modelu lokomotywy spalinowej typu 301Db, eksploatowaną przez PKP jako SP lub SU45.

Kod produktu: 245001
Model 301 db-81
Su45- 079
Ep. VI

Kod produktu: 245002
Model 301 db-091
Su45- 089
Ep. VI

Kod produktu: 245003
Model 301 db-265
NUMER: su45- 263
Ojczyzna BW: Bydgoszcz
PKP Cargo S.A.
EP. J.

Kod produktu: 245004
Model 301 db-256
NUMER: sp45- 254
PKP Polskie Koleje Państwowe.
Ep. IVb

Z fejsa SM :)
Kolego, a ta o kodzie 245003, to ma być jako własność PKP Cargo czy malatura tego przewoźnika, bo jeśli to drugie to nie byłaby SU45, lecz już przebudowana na ST45?

4don

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ogólnie jak to wszystko czytam to mam takie przemyślenia, że: doceniam, nie doceniam, popieram, jestem na nie, śmieszny, super!, wartościowa informacja, kocham to!, przydatny, optymistyczny, kreatywny, staroć, niechlujna pisownia, słabe, no i takie tam inne...:ROFL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 50
Tabor 209