• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2016

pilu35

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
To już jest przegięcie, wiem że zawsze traktowali nas Niemcy jako niższych i dalej w większości mają takie zdanie ale to zakrawa o jakąś dyskryminacje, modele takie same o dla nas może być chłam bo Czech to ma większe wymagania a Polaka się wydyma. Nerw mi puszcza normalnie jak widzę te niemieckie nowości, ceny i polityke firm wrrrr

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Co ciekawe, czeski GBS, który wygląda jak trzeba ( otwierane drzwi, ryfle, poręcze na ścianach czołowych) a nie jak wielkanocna pisanka jest tańszy o jedno ojro od tego czegoś z polskimi oznaczeniami....

Zobacz załącznik 351106
No daliby sobie już spokój z tym wagonem - pisanką.
Jeszcze w takiej cenie? :eek: Pamiętam je za 40 czy 45 zł od sztuki i nawet za tyle ich nie chciałem.

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
277 34 8
Podejrzewam,że PIKO będzie chciało stworzyć coś na wzór sposobu dystrybucji maszyn rolniczych Claas. Przez wiele lat wyłącznym przedstawicielem marki Claas w Polsce była firma Korbanek. W 2009 wspólpraca została rozwiązana i powstała w Polsce firma Claas Polska. Czyżby szykowała się PIKO Polska??? :kawa:

Wzrost cen jest porażający. Kto chciałby zapłacić ponad 150 zł za malowanego GBSa PKP??? To nieporozumienie...
Masz rację to jest po prostu jedno wielkie nieporozumienie, patrząc na ten katalog czekam na to by SM za pomocą jednej torpedy zatopiło statek "chciwość i pazerność" Szwabów.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.198 504 30
Ale się podniecacie, szkoda nerwów. A nie sądzicie, że po prostu wykorzystali stare zdjęcie tej "pisanki", a model w rzeczywistości będzie technicznie taki sam, jak ten ČSD? Ile to razy wizualizacja w katalogu różniła się od rzeczywistości. Co nie zmienia faktu, że nie rozumiem, dlaczego wersja PKP ma być droższa o 1,5 euro...
Czyżby szykowała się PIKO Polska???
Przecież już jest, o czym trąbimy od wczoraj.

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
77 1 0
Tak narzekamy, narzekamy, a tu przecież będą tak długo wyczekiwane SU/SP45 do kupienia. I to jeszcze aż 4 egzemplarze w przyzwoitej cenie (nie za 3500zł). Miejmy nadzieje, że model będzie na tyle piękny, że szybko zapomnimy o tym zamieszaniu z PIKO.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
No cóż w Roco-Fleischmann już się zastanowili na swoją polityką cenowo-marketingową i główny mieszacz wyleciał. Piko co prawda miało na swojej stronie zawsze dziwnie wysokie ceny - w sklepach były normalniejsze. Ale jeśli będzie próbowało iść drogą kombinowania to zostaną za konkurencją.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.449 442 99
Mam pytanie. Jak dobrze kojarzę w nowym katalogu Piko lokomotywa EU07-161 ma okrągłe tarcze zderzakòw. Czekam na ten model bo to moja epoka, ale czy ktoś może potwierdzić, że okrągłe tarcze zderzakòw miały wersje 4E w IV epoce?

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
Mam pytanie. Jak dobrze kojarzę w nowym katalogu Piko lokomotywa EU07-161 ma okrągłe tarcze zderzakòw. Czekam na ten model bo to moja epoka, ale czy ktoś może potwierdzić, że okrągłe tarcze zderzakòw miały wersje 4E w IV epoce?
Ja mogę potwierdzić, że EU07-161 - przynajmniej w okresie, w którym odwzorowany zostanie model tej lokomotywy - miała okrągłe tarcze zderzaków (z białymi obwódkami).
Istnieje zdjęcie tej lokomotywy i to dokładnie z tego okresu jej eksploatacji, które nie pozostawia w tym względzie najmniejszych wątpliwości :).

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.449 442 99
Ja mogę potwierdzić, że EU07-161 - przynajmniej w okresie, w którym odwzorowany zostanie model tej lokomotywy - miała okrągłe tarcze zderzaków (z białymi obwódkami).
Istnieje zdjęcie tej lokomotywy i to dokładnie z tego okresu jej eksploatacji, które nie pozostawia w tym względzie najmniejszych wątpliwości :).
Super.Szukałem takiej foty w sieci ale nie znalazłem. Czy doborze rozumiem, że w sieci jej nie ma? Jakaś szansa na jego publikację istnieje? Pozdrawiam.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 55
Tabor 393
Tabor 209