• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2015

arek62

Aktywny użytkownik
Reakcje
5 0 0
Witam wszystkich kolegów.
Doszła do mnie wczoraj Bonanza z Olsztyna firmu TMF i dwa Gagsy.
Powiem tak. Tak źle to ten model TMFu nie wygląda.
Panowie pamiętajcie o tym,że pan Tomek się rozwija i robi modele od paru lat i powiem dalej
uczy się.
Tym razem Gagsy to rewelacja w porównaniu z tym co było w zeszłym roku na targach październikowych w Poznaniu.
Wszystko na swoim miejscu. Bez potrzeby doklejania,poprawiania itd.
Wyciągnąłem z pudełka i poprostu super. Tak jak powinno być przy modelu za tą cenę.
Co dotyczy Bonanzy u mnie też tak jest jak u kolegi powyżej z tą szparą na dachu.
Ale aż tak źle jak na zdięciu to ta szpara w rzeczywistości nie wygląda.
Panie Tomku tak dalej trzymać i uczyć się na błędach. Trzymam za was kciuki.
Pozdrawiam
Arek

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.879 33 1

Dabas

Aktywny użytkownik
Reakcje
19 0 0
Opis i lepsze zdjęcia będą, ale firma TMF zaproponowała bym odesłał do nich model do poprawek. Jak tylko do mnie wróci zamieszczę swoją recenzje.

Reakcje
45 2 5
To jest chyba najodpowiedniejsze miejsce żeby zadać następujące pytanie: IC Chrobry od ACME, jak wyjdzie, żeby zestawić skład który będzie jako tako wyglądał, to ile trzeba nabyć takich zestawów? Jeden i uzupełniać o wagony ACME 1 i 2 klasa (te wydawane luzem), czy dwa zestawy? Na filmach na youtube widać że "Chrobry długi jest kruca bomba..."

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
To jest chyba najodpowiedniejsze miejsce żeby zadać następujące pytanie: IC Chrobry od ACME, jak wyjdzie, żeby zestawić skład który będzie jako tako wyglądał, to ile trzeba nabyć takich zestawów? Jeden i uzupełniać o wagony ACME 1 i 2 klasa (te wydawane luzem), czy dwa zestawy? Na filmach na youtube widać że "Chrobry długi jest kruca bomba..."
wiesz co - teraz to te niegdyś długie IC potrafią dwuwagonowe jechać :(

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
To jest chyba najodpowiedniejsze miejsce żeby zadać następujące pytanie: IC Chrobry od ACME, jak wyjdzie, żeby zestawić skład który będzie jako tako wyglądał
Ten "Chrobry" nie koniecznie musi być "Chrobrym", ponieważ wagony z zestawu nadają się do zestawienia wielu różnych EIC oraz EC. Śmiało możesz włączać je nawet do BWE.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 144
Tabor 10
Tabor 73
Tabor 18
Tabor 151