• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2015

Reakcje
423 3 0
Widzisz kolego, kiedyś kupowałem wszystko co mnie interesowało niemalże w dniu premiery, ale życie mnie nauczyło, że to błąd. Teraz kupuje niewiele w dniu premiery a większość po przecenie. A takie Ty2 to sobie sam zrobiłem, niczym się nie różni od "Roco"-wskiego:) Oczywiście za pół ceny(y)

Aurel

Aktywny użytkownik
Reakcje
156 10 0
Masz rację Przemek, ale w przypadku modeli krótkoseryjnych, a raczej poszczególnych ich malowań (SM42, EU07) zasada ta nie ma zastosowania, niestety. Co ciekawsze malowania biorę z marszu. Przeraża mnie więc 2015...

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Jak wszyscy będą tak podchodzić do tematu, to Ty2 nigdy nie ukaże się na polskim rynku.
Z drugiej strony czy naprawdę Roco obniżając po czasie ceny na zalegające na półkach modele sprzedaje je poniżej kosztów wytworzenia? Myślę, że i tak dalej na tym zarabiają. Będa przystępne ceny, to nie będą zalegać. A to, że cena jednak może być przystępna - świadczą późniejsze wyprzedaże. Rypią nas cenami z kosmosu na "premierach" bo myślą, że Polak głupi napali się na to jak szczerbaty na banana...

Nie wspomnę Oi1-29 swego czasu po 2200 z dźwiękiem, którego po jakimś czasie zakupiłem z fabrycznym dźwiękiem za 1100. I też się opłaciło im sprzedać.... no cóż, ale taka widocznie polityka Fleischmann/Roco. Katalog z gołą dupą i klient z gołą dupą (po zakupie modelu - nowości). To samo jest w LPP z ciuchami. Nowe kolekcje 250 za kurteczkę. Za rok (jak nikt nie kupi) będzie po 150. Taktyka ta więc dotyczy wielu firm, które chcą jak najwięcej wyrwać za produkt bazując, że nowość.

Co do Ty2 nie bardzo wierzę, że tak zejdzie z półek. Ludziska i tak masę kasy wylali na nowości od SK/Model, TMF, a naszykowane mają też na Schlesienmodelle, na które czekają. Ty2 to jednak nie tak bardzo popularna III epoka więc wygląd jak BR52. Zaryzykuję stwierdzenie, że większość chyba woli zainwestować w typowo polskie i charakterystyczne ET41, EU07, ryflaki czy wagony typu 120A...
Gdyby ten Ty2 był z IV epoki to rozmowa byłaby inna, a tak... (i tak tża przerabiać). Równie dobrze w tym celu można zakupić potem (jak się dozbiera) BR52 i... też przerabiać.

Ostatnio edytowane:

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Masz rację Przemek, ale w przypadku modeli krótkoseryjnych, a raczej poszczególnych ich malowań (SM42, EU07) zasada ta nie ma zastosowania, niestety. Co ciekawsze malowania biorę z marszu. Przeraża mnie więc 2015...
A mnie 2015 jako czwartoepokowca nie nie przeraża. W tym czasie odbuduje się zasoby finansowe :) bo z tego co widziałem w programach producentów IV epoki w 2015 roku nie zazna. No może jakiś wagonik... ale w kosztowniejszych lokach - błoga cisza.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
3 0 0
Na stronie MM pojawiła się informacja o wycofaniu z oferty Piko96365 EP07-198 typ 4E Intercity "UWAGA !!! Produkty zaznaczone na czerwono nie są już dostepne w ofercie producenta, co oznacza że dany produkt nie będzie mógł być zrealizowany"

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 42
Tabor 18
Tabor 151