• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.192 34 2
Cena w gospodarce rynkowej /nawet w modelarstwie/ jest zawsze wynikiem relacji popytu do podaży, więc wszelkie dywagacje na temat kosztów produkcji mają moim zdaniem czysto rozrywkowe znaczenie. Typowym przykładem są kosmetyki gdzie koszt wytworzenia to kilka-kilkanaście procent ceny końcowej, a jakoś nikt nie narzeka na ceny perfum i kremów odmładzających;).

OP
OP
karol_mar

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
72 1 0
Tak samo jest z dekoderami DCC. Dlaczego dźwiękowy jest prawie 4 razy droższy od zwykłego. Może producenci wrzucą tu kalkulację ;)?

sosnama

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
a co z roco 67095 ? ktoś wie coś?
Pozwoliłem sobie napisać do ROCO i taką odpowiedź oto otrzymałem:
Sehr geehrter Herr Sosnowski,

vielen Dank für Ihre E-mail und Ihr Interesse an unseren Produkten.

Die Auslieferung von Set 67095 hat sich ein klein wenig verzögert, wofür wir um Verständnis bitten. Die Auslieferung soll laut Auskunft der zuständigen Abteilung noch im März erfolgen. Sofern Sie das Modell bei Ihrem Händler bereits vorbestellt haben, wird dieses automatisch an Ihren Händler geliefert, sobald es verfügbar ist.

Wir hoffen, Ihnen geholfen zu haben, danken für Ihr geschätztes Verständnis und wünschen Ihnen weiterhin viel Vergnügen mit Ihrem Hobby, der Modelleisenbahn.

Mit freundlichen Grüßen

Modelleisenbahn GmbH
Ihr Roco Service Team
Może ktoś biegły w języku przetłumaczy. Użyłem translatora dla swoich potrzeb i wyszło mi, że pod koniec marca będzie.

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
. Typowym przykładem są kosmetyki gdzie koszt wytworzenia to kilka-kilkanaście procent ceny końcowej, a jakoś nikt nie narzeka na ceny perfum i kremów odmładzających;).
Narzekają, narzekają ;)
Pomijając koszty badań, to znaczną składową ceny kosmetyków jest reklama, trzeba zrobić ludziom wodę z mózgu ;)

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jeśli będzie z blaszek to mało kto kupiłby. Był już kartonowy model stacjonarny do sklejania i malowania za 140 zł i też nie zrobił zawrotnej kariery w naszych kolekcjach.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
Jeśli będzie z blaszek to mało kto kupiłby. Był już kartonowy model stacjonarny do sklejania i malowania za 140 zł i też nie zrobił zawrotnej kariery w naszych kolekcjach.
Wszystko zależy od ceny modelu. Jeśli cena będzie atrakcyjna to na pewno znajdzie się na to szerszy rynek niż kilkunastu kolekcjonerów.

Reakcje
10 1 0
Pewnie zbierają zamówienia na ten set. Cena bardzo przesadzona, w stosunku do jakości. W 2006 roku płaciłem za taki zestaw 330 zł. Teraz 550zł. Tillig się ceni.

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
Pewnie zbierają zamówienia na ten set. Cena bardzo przesadzona, w stosunku do jakości. W 2006 roku płaciłem za taki zestaw 330 zł. Teraz 550zł. Tillig się ceni.
Cena przesadzona , ale patrząc na to co się dzieje na allegro (1szt. to minimum 200zł) to cena nie jest aż tak drastycznie wysoka , na pewno ten zestaw znajdzie wielu nabywców

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.459 16 0
Warto zwrócić uwagę, że Tillig w H0 to kilkunastoletnie formy SachsenModelle...
A cenią się bardziej jak nowe formy ACME.

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
847 8 0
Rozmawiałem z pomysłodawcą i jedynym oficjalnym dystrybutorem tego setu na rynek polski - p. Ćwieczkowskim z AMC Wrocław - o tej właśnie cenie. On NIE wie skąd ta kwota w sklepach! Cena 550 nie była (styczeń) w żaden sposób potwierdzana przez niego. Mogę ponownie zapytać po tych 2-3 miesiącach czy coś może potwierdzić, ale z rozmowy wynikało że na dzień dzisiejszy nie należy sugerowac się tą ceną.

Pozdrawiam

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 47
Tabor 557
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 297