• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
7.183 5 0
Również jestem za tym, aby powstał wątek poświęcony nowościom z zakresu III i IV epoki. Epoki V a szczególnie późniejsze totalnie nie kręcą mnie i czasami ciężko jest wyłapać coś ciekawego ze starszych. Gdyby powstał taki wątek, być może pokaże on producentom/ dystrybutorom jakie jest zainteresowanie starszymi epokami.

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ciekawe.
Ostatni wagon nie jest na wózkach Y25Cs.
Szkoda, bo te wózki to najcenniejszy element w tych wagonach. Dla przypomnienia wagony to udawanka polskiego taboru. Bardzo miła dla oka. Jeśli komuś to nie przeszkadza to jego sprawa.

Zamiast tego zestawu mogliby produkować ST44 z wiadrami, skoro są takie możliwości techniczne.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.455 16 0
Nie pamiętam na jakich wózkach były robione poprzednie edycje, żółto-niebieskie i brązowe (nie posiadam ani jednej sztuki).
Ale na tych niemieckich wózkach wygląda ten wagon... trochę dziwacznie w malowaniu PKP Cargo.
Może dlatego, że nigdy nie widziałem na żywo wagonu typu 441V na takich wózkach (o ile ten model udaje typ 441V).

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
No to mnie załamaliście, a tak się cieszyłem na te Falns-y. Ale dotychczasowe Eanosy i Eaosy to mam nadzieję, że jeździły na PKP?

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak. węglarki o których piszesz to wartościowe modele rzeczywistych wagonów. Problem jest jedynie w tym że w składach są one w mniejszości. Większość wagonów stanowią inne typy węglarek. Narazie bez szans na zakup.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 47
Tabor 549
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 297