• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Tak jak napisał ffox

Potwierdzam, oraz to co pisałem wcześniej:

[DOUBLEPOST=1409928460][/DOUBLEPOST]heh... czerwone światła owszem są, a jakże!!! (y)
;)
z tym, że odlane razem z pudłem wagonu i ładnie malowane - czyli bez zmian
Dzięki uprzejmości sklepu Dataland otrzymałem takie fotki:

upload_2014-9-7_9-55-26.jpeg

Dzięki uprzejmości sklepu Dataland otrzymałem fotki porównawcze.
Na dole nowy Y/B70 Tilliga... fajnie, że poprawili barierki, ale...

Jak widać w kwestii, że coś jest namalowane (a'propos świateł końca składu) doszła jeszcze namalowana kratka wentylacyjna... w tej kwestii się pogorszyło. Lipa. Miałem kupić, ale nie kupię. Zostawiam sobie Warszawskiego Y-eka od Roco. Rozumiem, że Tillig coś zmienia na lepsze... ale że jednocześnie coś innego pogarsza? eee...

Załączniki

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Jak widać w kwestii, że coś jest namalowane (a'propos świateł końca składu) doszła jeszcze namalowana kratka wentylacyjna... w tej kwestii się pogorszyło. Lipa. Miałem kupić, ale nie kupię. Zostawiam sobie Warszawskiego Y-eka od Roco. Rozumiem, że Tillig coś zmienia na lepsze... ale że jednocześnie coś innego pogarsza? eee...
heh, nie zwróciłem zbytnio uwagi na kratkę nawiewu, innymi słowy wydawało mi się, że to akurat jest ok - no to w takim razie, to niezła masakra jest Panowie.

OP
OP
karol_mar

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Tak poza dyskusją. Bardzo podoba mi sie model wagonu 23K. Ma ładny detal, jest czysto i precycyjnie wykoany. Aż się chciało drzwi otwierać. Zobacz załącznik 227214 Zobacz załącznik 227215
Moje wagony własnie dotarły. Malowane ryfle na dachu wyglądają całkiem przyzwoicie i wg mnie wcale nie psują ogólnego bardzo dobrego wrażenia jakie sprawia model. Opakowanie najlepsze ze wszystkich, jakie miałem do tej pory, połączenie akrylowego pudełka z tekturową osłonką jest super.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Szanowny Panie,

informujemy, że od dzisiaj będziemy wysyłać do sklepów model H0 wagonu bagażowego kolei lokalnych:

T501268 H0 2-os. Wagon bagażowy F (ex Pwi-31a), PKP ep. III
St. mac. Krzyż, DOKP Poznań

Zdjęcia modelu przesyłamy w załączeniu.
Model posiada części dodatkowe do samodzielnego montażu (drabinki, poręcze itp.)

Przy okazji informujemy, że w ramach wyłączności na rynek polski kolejne nasze modele H0 będą ukazywać się w miesiącach:

wrzesień:
T501269 H0-Set 3 cystern Zans DEC, PKP ep. V-VI

październik:
T501266 H0-Set 2 wagonów osobowych kolei lokalnych PKP ep.III, st. mac. Krzyż, DOKP Poznań
T501267 H0-Wagon osobowy 2.kl. TLK (Bautzen 84), st. Warszawa Szczęśliwice
T501270 H0-Wagon osobowy PKP IC Y-B (Bautzen 84), st. Szczecin

--
Z pozdrowieniami
Andrzej Ćwieczkowski
AMC Biuro Handlowo-Usługowe
ul. Tęczowa 83, 53-601 Wrocław
tel/fax +48 71 342-87-44
IMG_7638-2 1024.jpg IMG_7652-2 1024.jpg
Rewizja: 31.10.60

[...] T501267 H0-Wagon osobowy 2.kl. TLK (Bautzen 84), st. Warszawa Szczęśliwice
T501270 H0-Wagon osobowy PKP IC Y-B (Bautzen 84), st. Szczecin [...]
Czyli jednak będą dwa modele Y/B w malowaniu PKP InterCity.
Katalogowy i poza katalogowy.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 86
Tabor 10
Tabor 48
Tabor 18
Tabor 297