Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dziwi mnie dlaczego Roco nie wypuszcza nowych modeli wagonów Y/B.
Nową formę mieli, a nie wykorzystują.
W CD i DR też nie widziałem nowych wypustów.
Roco bym się chętnie zainteresował w malowaniu InterCity, bo Tilliga sobie odpuszczę...
Poza jednym postem z uwagą o namalowaniu na pudle drzwiczek do przedziału dla psów i szafy na latarnie sygnałowe na forum nie ma żadnej innej opinii. Nie rozumiem więc, skąd stwierdzenie "faktycznie taki kiepski?"
Jest ok. Nie wyglada gorzej ani lepiej niż inne wagony. Te drzwiczki z jednej strony trochę sa skuchą, ale postawiłem go w gablotke druga strona i jest ok.
Miałem ten skład Tilliga zamówiony ale zrezygnowałem z niego po tym jak się okazało że drzwiczki są namalowane. W gablocie można postawić drugą stroną i nie ma problemu - na makiecie to chyba byłoby widoczne i raziłoby tandetą... Tak jak Karol napisał, mogliby zamiast malować dołączyć elementy trawione.
Jest jednak subtelna różnica pomiędzy namalowanymi ryflami a namalowanymi drzwiami. W ten sam sposób można argumentować że Gbs-y PIKO nie ustępują tym od ROCO.
Wydaje się że te ryfle w Gkks-ie (patrząc na zdjęcia oryginałów) można z powodzeniem odtwrzyć w modelu poprzez wypukły nadruk.
P.S. Nie krytykuję decyzji o kupnie tego wagonu. Jeśli ktoś kupił i jest z niego zadowolony to należy się z tego cieszyć. Ja po prostu nie mam możliwości zobaczenia wagonu na żywo przed zakupem a elementu przestrzenne tak istotne jak drzwi po prostu ten wagon dla mnie dyskwalifikują zanim wydam dużą kwotę na koszty wysyłki...