Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Brawa zapowiedziła już jednak te same numerki w katalogu, i możliwym wytłumaczeniem jest być sytuacja, że innych...być nie może.
Gdzieś to już dawno było wałkowane, ale te wagony tak się Niemcom spodobały, że PKP po wojnie zostało bardzo bardzo niewiele z nich.
Ja tego akurat piętrusa odpuszczam, za to pod koniec lutego mam zamiar zamówić dodatkowego 136A do "Bystrzycy" i parę dekoderków. A w kwietniu nowe papugi...
Ja tego akurat piętrusa odpuszczam, za to pod koniec lutego mam zamiar zamówić dodatkowego 136A do "Bystrzycy" i parę dekoderków. A w kwietniu nowe papugi...
Chyba rzeczywiście wagon restauracyjny od ACME (52740) ukaże się jeszcze w tym miesiącu. Świat Modeli również zmienił termin na luty a na stronie Drimu pojawiły się dodatkowe zdjęcia z targów w Norymberdze, które załączam poniżej. Poza tym, zgodnie z zapowiedzią, w 8 tygodniu tego roku czyli między 17 a 23 lutego powinien pojawić się ostatni, restauracyjny wagon BWE od Roco.
Eh te wizualizacje pozostawiają wiele do życzenia. Wagony mogą wyglądać tak jak to przedstawiono albo całkiem inaczej. Wagon Eos wykonywałem. Fotografia modelu w załączniku. Literka "o" mówi że wagon nie jest przystosowany do wyładunku na wywrotnicach czołowych. Natomiast na wizualizacji jest otwierane pudło od strony pomostu do wysypu czołowego. Jest to sprzeczność ale być może ktoś mógłby potwierdzić że taka wersja istniała.
Z powyższych godne polecenia są talboty PTKiGK, węglarka Eos-x, o ile zmienią pudło węglarki a mają odpowiednią formę, Es-x oraz Eaos PKP CARGO w malowaniu przejściowym (nowe logo, dawny kolor pudła). Zakup reszty wagonów można sobie śmiało odpuścić.