• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Oglądałem kilka i wszystkie tak miały nie wiem jak reszta, bo były pozaklejane pudełka a juz musiałem jechać dalej.Jutro chyba się wybiorę raz jeszcze do Bartka sprawdzić resztę

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
No to jeśli się okaże, że wszystkie, to kolejny zakup mniej.
Swoją drogą pamiętam, jak kiedyś Parowozik wypuścił pocztowo-bagażowy z drzwiami w innym odcieniu i później wszystkie musiał przemalować.
To już kolejna duża wpadka Roco, najpierw wagon 1/2kl w turkusowym kolorze, wózki w wagonach Res, teraz to. Jakość coraz gorsza, a ceny coraz wyższe...

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
335 0 0
Dzisiaj kupiłem dwie nowości od ROCO.
Wagon towarowy Bromberg szary KKwho5 i ex Pwi29 bagażowy.
Bromberg jest bez zastrzeżeń natomiast bagaż jak dla mnie to z tym wagonem jest coś nie tak
Pomijam fakt śladów chińskich paluszków na lakierze a także krzywo naniesionych oznaczeń na drzwiach, ale różnice w kolorze to chyba już lekka przegina
I tu mam pytanie dotyczące tego wagonu
-Czy u was także macie taki problem z innym odcieniem farby na drzwiach czy po prostu mi się tak trafiło?
Szkoda, wielka szkoda. Miałem wielką ochotę na ten bagaż. Ale w takiej wersji raczej nie kupię (i tu wcale nie cieszę się z oszczędności finansowych).
Czy w ROCO nie ma kontroli jakości? Przecież to kolejny strzał "w kolano" (jeśli im jeszcze jakieś zdrowe zostało).
No i niby PREMIUM...

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.783 15 0
Ostatnio edytowane:

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Oglądałem kilka i wszystkie tak miały nie wiem jak reszta, bo były pozaklejane pudełka a juz musiałem jechać dalej.Jutro chyba się wybiorę raz jeszcze do Bartka sprawdzić resztę
Zgodnie z zapowiedzią dzisiaj pojechałem do sklepu sprawdzić pozostałą partię wagonów bagażowych i niestety wszystkie maja ten błąd.
Dlatego uważam ze karteczki wsadzane do środka opakowania potwierdzające kontrole jakości w wykonaniu firmy ROCO już nic nie znaczą i służą tylko do celów marketingowych.

michal-c74

Aktywny użytkownik
Reakcje
86 0 0
Ale jaja z tym bagażem a w sumie z kolorem drzwi. Roco niestety schodzi na psy a bardzo sobie ceniłem tą firmę.
Zastanawiam się tylko skąd nagle tyle wpadek. Może są zwolnienia grupowe a ci pracownicy, którzy są na etacie mają wyśrubowane normy a i pewnie z płacą też nie wesoło toteż jakość idzie w dół. Reasumując: ekonomia i zysk ponad wszystko nawet kosztem swojej jakby nie było dobrej marki.
Tyle tylko, że opinię negatywną można sobie bardzo szybko wyrobić a odbudować po takich "cyrkach" baaardzo trudno.

Reakcje
423 3 0
Ja bym proponował komuś, kto jest "zadomowiony" na którymś z niemieckich forów modelarskich zamieścić taki temat z bublami w wykonaniu Roco (wagon 1/2klasy,Res,bagażowy). Dopuki to jest temat nasz lokalny firma nasz rynek "olewa", jeśli się to upubliczni na liczących się rynkach, może ktoś pójdzie po rozum do głowy.

Darkman

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 1 0
Ja bym proponował komuś, kto jest "zadomowiony" na którymś z niemieckich forów modelarskich zamieścić taki temat z bublami w wykonaniu Roco (wagon 1/2klasy,Res,bagażowy). Dopuki to jest temat nasz lokalny firma nasz rynek "olewa", jeśli się to upubliczni na liczących się rynkach, może ktoś pójdzie po rozum do głowy.
Myślę, że polscy sprzedawcy powinni męczyć Roco. No chyba, że nic im do tego, albo ich olewają.

akinomrz

Aktywny użytkownik
Reakcje
188 10 2
A jak Pan sądzi, czy tak ma być ? Oczywiście, że tak ma nie być i to jest przecież zupełnie oczywiste. A jeśli tak jest, to oczywiście jest źle !
Myślę, że pytanie: cyt:"A może Pan Krzysztof coś wie na temat innego koloru drzwi w tych wagonach" jest trochę nie na miejscu i sugeruje, że to ze mnie próbuje się zrobić idiotę...
[DOUBLEPOST=1385767097,1385766696][/DOUBLEPOST]

No bez jaj Panowie - Z całym szacunkiem ale taka interpretacja powyższego zdania jest chyba lekko na wyrost.
Po przeczytaniu tego zdania, zrozumiałem tyle, że Pan Krzysztof jako bezsprzeczny fachowiec w temacie ma wiedzę o innym kolorze drzwi w tym konkretnym egzemplarzu oryginału - i tyle. Niedługo to będzie się strach odezwać, bo o jeszcze o gorsze rzeczy człeka posądzą :gwizd:

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Musisz w bardziej przemyslany sposób zadawać pytania :)
No i zamiast konkretnych rozmów na temat Nowości PKP i wszystkiego, co jest z tym związane zaczyna się jak zwykle nasze polskie piekiełko.Sam początek twojego zdania „Musisz” sugeruje ze mam zadawać tylko odpowiednie pytania. Wydaje mi się ze to forum służy między innymi właśnie do wymiany informacji pomiędzy nami modelarzami i czasami bywa ze są to tematy pisane „na gorąco” tak jak w przypadku tego wagonu. Dlatego uznałem ze Pan Krzysztof jako osoba najbardziej znająca temat malowań i oznaczeń taboru PKP jest w stanie na moje pytanie odpowiedzieć i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Natomiast forma odpowiedzi..No cóż,niepotrzebne nerwy.

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
636 3 1
[DOUBLEPOST=1385767097,1385766696][/DOUBLEPOST]
No bez jaj Panowie - Z całym szacunkiem ale taka interpretacja powyższego zdania jest chyba lekko na wyrost.
Po przeczytaniu tego zdania, zrozumiałem tyle, że Pan Krzysztof jako bezsprzeczny fachowiec w temacie ma wiedzę o innym kolorze drzwi w tym konkretnym egzemplarzu oryginału - i tyle. Niedługo to będzie się strach odezwać, bo o jeszcze o gorsze rzeczy człeka posądzą :gwizd:
Otóż to: "No bez jaj Panowie" !
Nadal uważam, że moja interpretacja tego niefortunnego pytania wcale nie była na wyrost.
Niestety, również powyższy post jest kolejna próbą zrobienia ze mnie głupka (delikatnie mówiąc), bo niby z czego miałoby wynikać, że: cyt. "Pan Krzysztof jako bezsprzeczny fachowiec w temacie ma wiedzę o innym kolorze drzwi w tym konkretnym egzemplarzu oryginału". Przecież to jakiś absurd...
Proponuję nie robić sobie żartów, nie zadawać absurdalnych, złośliwych pytań i niczego nie insynuować, a wtedy nie trzeba się będzie bać odzywać.
A swoją drogą, to niedługo będzie tutaj "strach odpowiedzieć" szczerze na jakiekolwiek pytanie, bo niewiadomo, o jakie rzeczy człowieka posądzą :gwizd:.

akinomrz

Aktywny użytkownik
Reakcje
188 10 2
Otóż to: "No bez jaj Panowie" !
Nadal uważam, że moja interpretacja tego niefortunnego pytania wcale nie była na wyrost.
Niestety, również powyższy post jest kolejna próbą zrobienia ze mnie głupka (delikatnie mówiąc), bo niby z czego miałoby wynikać, że: cyt. "Pan Krzysztof jako bezsprzeczny fachowiec w temacie ma wiedzę o innym kolorze drzwi w tym konkretnym egzemplarzu oryginału". Przecież to jakiś absurd...
Proponuję nie robić sobie żartów, nie zadawać absurdalnych, złośliwych pytań i niczego nie insynuować, a wtedy nie trzeba się będzie bać odzywać.
A swoją drogą, to niedługo będzie tutaj "strach odpowiedzieć" szczerze na jakiekolwiek pytanie, bo niewiadomo, o jakie rzeczy człowieka posądzą :gwizd:.
Przyznam się, że do tej pory miałem Pana za poważnego człowieka ale jak widać po powyższym poście pozory mogą mylić. Jeżeli jako osoba mająca swój udzał w przygotowywaniu projektów oznaczeń dla producentów wyskakuje Pan z tekstem, że pytanie o jakieś być może znane Panu szczegóły jest absurdem i robieniem głupka to ja naprawdę nie mam pytań. Jak dla mnie to jesteś Pan jakiś nadmiernie przewrażliwiony na swym punkcie - mimo, iż naprawdę na tym forum nikt w Panu wroga nie widzi ( a przynajmniej ja nie dostrzegam takich osobników).

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Proponuję (...) niczego nie insynuować, a wtedy nie trzeba się będzie bać odzywać.
Właśnie dlatego napisałem koledze:
Musisz w bardziej przemyślany sposób zadawać pytania :)
Pan Krzysztof nerwowo zareagował na wpis kolegi RafałaM, a RafałM na mój :) - nawet to rozumiem.

Ja , pisząc "musisz" w cytowanym swoim poście oczywiście nie miałem złych/złośliwych zamiarów. Po prostu tak napisałem. Równie dobrze mogłem napisać "mogłeś".

Zgadzam się jednak z K.Kojem, że tak zadane pytanie komuś, kto na forum znany jest m.in. z publikacji czy też oceny (zatwierdzania) planów przed wypuszczeniem modelu -niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę- może (aczkolwiek nie musi) sugerować, iż to, że te drzwi są nieodpowiednio pomalowane, to błąd pana Krzysztofa - że pan Koj takie dane (że złe) przekazał Roco więc Roco źle zrobiło...

Kolego RafałM - ja akurat zrozumiałem twoje intencje. Chciałeś po prostu zadać pytanie komuś, kogo uważasz za autorytet w tych sprawach. No ale, że pan Koj tak, a nie inaczej zareagował... tego nie przewidziałeś :D - teraz będziesz wiedział. Zobacz Rafale jak to trzeba słowa ważyć. Przypuszczałbyś? Nerwy robią swoje, fakt. Wrzućmy więc na luz i przejdźmy do forum pełni nowych doświadczeń :gwizd:

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 30
Tabor 18
Tabor 187