• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

Reakcje
0 0 0
Otóż z tego co wiem będzie Ty2 w 2014 r i to w IIIa lub IIIb z powodów które podał CoCu, planowany jest także składzik do tego parowozu
A jak będzie? pożyjemy - zobaczymy...

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Dzisiaj kupiłem dwie nowości od ROCO.
Wagon towarowy Bromberg szary KKwho5 i ex Pwi29 bagażowy.
Bromberg jest bez zastrzeżeń natomiast bagaż jak dla mnie to z tym wagonem jest coś nie tak
Pomijam fakt śladów chińskich paluszków na lakierze a także krzywo naniesionych oznaczeń na drzwiach, ale różnice w kolorze to chyba już lekka przegina
I tu mam pytanie dotyczące tego wagonu
-Czy u was także macie taki problem z innym odcieniem farby na drzwiach czy po prostu mi się tak trafiło?

Załączniki

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
KKwho5
rew.Gdańsk 16.02.53
nast.rew 18.02.56

Coś mi się wydaje ze ROCO robi z nas już totalnych idiotów
No chyba ze tak ma być.A może Pan Krzysztof coś wie na temat innego koloru drzwi w tych wagonach

Ostatnio edytowane:

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
636 3 1
Coś mi się wydaje ze ROCO robi z nas już totalnych idiotów
No chyba ze tak ma być.A może Pan Krzysztof coś wie na temat innego koloru drzwi w tych wagonach
A jak Pan sądzi, czy tak ma być ? Oczywiście, że tak ma nie być i to jest przecież zupełnie oczywiste. A jeśli tak jest, to oczywiście jest źle !
Myślę, że pytanie: cyt:"A może Pan Krzysztof coś wie na temat innego koloru drzwi w tych wagonach" jest trochę nie na miejscu i sugeruje, że to ze mnie próbuje się zrobić idiotę...[/quote][DOUBLEPOST=1385767097,1385766696][/DOUBLEPOST]
Pierwsza wersja (brązowa) wagonu KKwho5 214 851 (Roco 66640):
Rev. Gdańsk 27.08.1956
Następna rev. 27.06.1957
Dla ścisłości: Rew. Gdańsk 27.8.56
Nast. Rew. 27.8.57
(trzeba mieć lepszą lupę !)

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Panie Krzysztofie zapewne Pan mnie źle zrozumiał.
Pytanie było kierowane do Pana nie, dlatego aby Pana urazić lub, co więcej robić z Pana idiotę a dlatego ponieważ uważam ze posiada pan taka wiedze dotyczącą taboru PKP jak nikt
Inny tu na forum
Jeżeli Pana uraziłem to bardzo przepraszam i proszę się nie gniewać
Pozdrawiam

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
929 79 5
[quote="Krzysztof Koj, post: 289590, member: 293]
Dla ścisłości: Rew. Gdańsk 27.8.56
Nast. Rew. 27.8.57
(trzeba mieć lepszą lupę !)[/quote]
Niestety, ale ffox ma rację, na brązowym ''Brombergu'' jest v.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 18
Tabor 187