• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ale jakie. Faktem też jest że LS wyrasta na najdroższego producenta taboru PKP. Zwróć uwagę jednak, że jakość jest pewnie taka sama jak ACME lub ciut lepsza, a za Tilliga musisz zapłacić prawie tyle samo co za ACME i LS. To dopiero jest drogo biorąc pod uwagę jakość.

Sebastian B.

Aktywny użytkownik
Reakcje
64 9 2
Wiem,ze sa niezle produkty LSModels jak I ACME.Mialem swego czasu wagony do kiepury LS jak I wagony acme papugi,ale niestety musialem sie z nimi rozstac.Przezucilem sie na linie bardziej lokalne niz pospiechy I inne takie, wiec I sklady sa insze.;)

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ech, takiej gimnastyki finansowej jeszcze nie uprawiałem, żeby kupiś chociaż większość tego co się pojawia. Bo o wszystkim to nie ma co marzyć. Ale Kiepurę zamówiłem wszystkie 3 sety bo to mój ulubiony pociąg.

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
Szanowni Państwo,

informujemy, iż w najbliższym czasie w sprzedaży pojawi się
niezapowiadana wcześniej nowość od firmy A.C.M.E., tj. lokomotywa TRAXX
E483.202 "Pol-Miedź Trans" (zdjęcia gotowego modelu w załączniku).

[...]
W gąszczu "kiepurowych" informacji nigdzie nie zauważyłem podanej daty sprzedaży tejże lokomotywy ;) Otóż dzisiaj otrzymałem informację, że są już w sprzedaży. Pewnie od poniedziałku będzie można chwalić się nowym nabytkiem. Natomiast na stronie warszawskiego sklepu modelarskiego z ul. Wilczej widnieje informacja, że sprzedaż rusza 24 listopada (niedziela? :rolleyes:) więc mój informator nie kłamie :D
Źródło: http://www.lokomodel.pl/ac90027-elektrowoz-traxx-e483202-polmiedz-trans-p-5119.html

Wypuszczenie modelu tej lokomotywy jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem - ponieważ miałem parę razy do czynienia z tą lokomotywą, tyle, że w skali 1:1 :)

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Ktoś mi odpowie o tych setach Kiepury od KS Models?
Czy to jest zestaw do jednego składu? Czy z innych rewizji te same wagony? Bo na zdjęciach wyglądają identycznie. Ok pierwsze 2 różnią sie bocznym napisem Jan Kiepura a trzeci set to inny typ/ po jakiejś modernizacji? Bo wizualnie nie wdzę żadnej różnicy. Inne wnętrze?

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
66 0 0
Wygląda, że dwa pierwsze zestawy przedstawiają stan fabryczny (2004 r.) i można je ze sobą łączyć. Trzeci zestaw to wagony kilka lat później, po zmianie oznaczeń, można powiedzieć ep. VI.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.899 5 0
Wygląda, że dwa pierwsze zestawy przedstawiają stan fabryczny (2004 r.) i można je ze sobą łączyć. Trzeci zestaw to wagony kilka lat później, po zmianie oznaczeń, można powiedzieć ep. VI.
Szkoda tylko, że ten wagon nie ukazał się w malowaniu z IV epoki. Uzupełniłby wtedy skład pociągu złożonego z wydanych wcześniej wagonów Bi oraz Biy z IV epoki.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 31
Tabor 18
Tabor 187