• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
W większości sklepów jest pokazana wizualizacja, zatem ludzie kupując nie wiedzą, że kupują bubla. Część klientów pewnie nie złoży reklamacji, inni stwierdzą, że gra nie warta świeczki i tak jakaś część nakładu się sprzeda. Za dwa lata standardowo przecenią o 50%, sprzeda się kolejna część i pewnie tak producent wyjdzie na swoje.

Reakcje
1.781 13 0
...A mnie bardzo się podoba fakt ,że te drzwi są w innym odcieniu ...:) Może tak właśnie malowano czasem zieloną farbą, o innym odcieniu tabor np. odświeżając uszkodzone czy pobrudzone drzwi...:rolleyes:..
Dla mnie model jest przez to ładniejszy:D....

No - teraz dostanę za ten wpis baty....:eek:...

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
...A mnie bardzo się podoba fakt ,że te drzwi są w innym odcieniu ...:) Może tak właśnie malowano czasem zieloną farbą, o innym odcieniu tabor np. odświeżając uszkodzone czy pobrudzone drzwi...:rolleyes:..
Dla mnie model jest przez to ładniejszy:D....

No - teraz dostanę za ten wpis baty....:eek:...
Przeciwnie,genialna i wręcz życiowa idea, wstęp do patynowania , lecę kupić,to nie sztuka prysnąć wsio jednym kolorem ,sztuka jest użycie dwóch kolorów.[DOUBLEPOST=1386059796][/DOUBLEPOST]
A propo zakładu produkcyjnego ROCO/Fleischmann w mieście Arad (Rumunia) :
No kurcze , jak mnie to jeży ,wszystkie ościenne byłe demoludy maja fabryki Sony ,Fleischmann ,Skoda i inne, jest praca i prestige ,a tu na Wisłą jeno blaszaki handlowe.........smutek i żenada...........

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.664 52 2
No kurcze , jak mnie to jeży ,wszystkie ościenne byłe demoludy maja fabryki Sony ,Fleischmann ,Skoda i inne, jest praca i prestige ,a tu na Wisłą jeno blaszaki handlowe.........smutek i żenada...........
Może zamieszkaj na Słowacji albo w Rumunii. Będzie Ci tam na pewno dużo lepiej niż tu nad Wisłą. Po prawdzie lepiej Ci tamnie będzie, ale nam tu nad Wisłą na pewno ulży.

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.420 23 0
wszystkie ościenne byłe demoludy maja fabryki Sony ,Fleischmann ,Skoda i inne, jest praca i prestige ,a tu na Wisłą jeno blaszaki handlowe.........smutek i żenada...........
Nieśmiało przypominam, że mamy w Polsce duże fabryki takich zagranicznych marek, jak: Volkswagen, MAN, Fiat i wiele innych, a z branży modelarskiej - Revell, więc BEZ PRZESADY z tym biadoleniem, że inni mają, a my nie!

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
A ja czekam, aż pewna osoba, która już na tym forum parę razy coś "mądrego" pisała, stwierdzi że problemu nie ma i że to znów na naszym forum tylko tworzy się oszczerstwa związane z tym producentem.

CytriCo

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ładniusia. Nawet z moimi mizernymi umiejętnościami, sam bym ją sobie "skonwertował" ( czytaj białe bandaże, kalki +tabliczki) Gdyby tak jeszcze ktoś polskie garnki produkował w ludzkiej cenie. Mam na myśli takie już z żarówkami w środku - tylko do podłączenia.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Ładniusia. Nawet z moimi mizernymi umiejętnościami, sam bym ją sobie "skonwertował" ( czytaj białe bandaże, kalki +tabliczki) Gdyby tak jeszcze ktoś polskie garnki produkował w ludzkiej cenie. Mam na myśli takie już z żarówkami w środku - tylko do podłączenia.
Trzeba zamówić jako części dodatkowe do Stonki i przemalować na czarno :)

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Jeśli wyjdzie ten model jako Ty2 w epoce III - jak sugerowali koledzy kilka stron wcześniej - to akurat bandaże, tabliczki i oznaczenia będzie miał fabryczne, więc może poczekać na Ty2? :) No - a to, czy akurat za bazę posłuży tenże pokazany wyżej przez kolegę, tego nie wiem. Na pewno akurat ten ma coś, co było później w Teigrekach2 - te blachy na pomoście z przodu. Rzucają się też w oczy poprawione i bardziej szczegółowe wiązary w stosunku do wcześniej wypuszczanych BR52.

Oczywiście model na zamówienie można kupić w sklepach w PL (w barwach OBB, do konwersji), np. tu: http://makieta.pl/parowozy/3905-roco-62186-parowoz-527593-obb-h0.html
w cenie 1250zł brutto.

Jest też wersja z dźwiękiem - nr. katalogowy 62187 - ale akurat zdjęcie wersji z dźwiękiem na stronie Roco przedstawia model ze starymi wiązarami nie wiem dlaczego.

Miło by było gdyby Polska Ty2 w tej epoce III wyszła też w opcji z dźwiękiem.

Wersja z dźwiękiem to koszt 369 EURO czyli po dzisiejszym kursie jakieś około 1560 zł brutto. Myślę, że jak by wyszła w opcji sound, a ceny się nie rozjechały, to warto dopłacić te 310zł za model w opcji "mówiącej" - dekoder kupiony osobno to na pewno jakieś 500zł. Mimo, że generalnie III epoki nie zbieram to chyba jednak się skuszę gdyby rzeczywiście wyszła. W końcu byłaby to pierwsza fabrycznie (Roco) wypuszczona kultowa Ty2 :)

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 30
Tabor 18
Tabor 187