• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Bardzo fajnie, że wychodzą te modele, ale ciekawe czy poprawili formę dachu? W ogóle czy poprawili cokolwiek.
Bo cena zaporowa - wyższa od modeli ACME.

Juras

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jest jeszcze kilka ciekawszych zapowiedzi http://www.modelmania.com.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=211&<osCsid>
np set cystern Zans, albo wagonów poc. lokalnego z IIIep
Gdzie te czasy, kiedy set tych cystern kosztował 350 zł? Ja mam zawsze w oczach Jasnozieloną SM42 ze sznurem tych cystern, na tle jesiennego, żółtego tła z drzew liściastych widziany na fotografii w jakiejś gazetce. Wtedy mi się nawet nie śniło, że można będzie coś takiego kupić i to od seryjnego producenta :)
Tylko te nowo skalkulowane ceny.... porażka :confused:

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Gdzie te czasy, kiedy set tych cystern kosztował 350 zł? Ja mam zawsze w oczach Jasnozieloną SM42 ze sznurem tych cystern, na tle jesiennego, żółtego tła z drzew liściastych widziany na fotografii w jakiejś gazetce. Wtedy mi się nawet nie śniło, że można będzie coś takiego kupić i to od seryjnego producenta :)
Tylko te nowo skalkulowane ceny.... porażka :confused:
Był czas, że chyba nawet oscylowały w granicach 3 stówek, kiedyś było tego zatrzęsienie na Alle ...

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Są chyba za wysokie ....:niepewny:...Większość tych wagonów z tego co widuję ( a może za mało widuję) ma raczej spłaszczone dachy i lekko ścięte na końcach....
Ale to są Bautzeny/Goerlitz, więc wysokość dachu jest ok.
Problem u Tilliga jest ze zbyt zaokrąglonym dachem na czołach, no i te wywietrzniki nad korytarzem :(
No i jeszcze ilość stopni, zderzaki... ah dużo by tego wymieniać.

Te co widujesz, to nasze rodzime :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 38
Tabor 18
Tabor 187