• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
w sumie te 23strony wątku jak komuś nie chcę się czytać co i jak, to można napisać tak po prostu, że : jeden sklep podpierdolił inne sklepy w Polsce do Roco, że sprzedają produkty roco z rabatami, poniżej ceny, przez internet, a nie stacjonarnie itp itd..... Czyli dla nas kupujących lepiej było, gdy taniej w sklepie, a nie ceny rocowskie i z kosmosu. Więc sklep podpierdalacz również przyczynił się do tego, że my teraz mamy przez nich przesrane. No to sklep podpierdalacz mamy w dupie... Chyba dobrze skróciłem wątek ??

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
A teraz sam sprzedaje z rabatami i robi dokładnie to, za co inny wylecieli z interesu.
Dokładnie, czas może na jakiś sklep, np. z Trójmiasta, albo z południa co by teraz ich podpierdolił do Roco, że łączy oferty bez numeru katalogowego, że rabaty daje, że dupa wie co .... Za dawnych czasów z okresu 1939roku to by mu sfajczyli ten sklep, oczywiście nie szkopy lecz patrioci ;)
Więc chyba lepiej ani dosadniej nie da Wam się niezorientowanym napisać. Sorry Irek, ale niech ludziska wiedzą, że jak taki podpierdala to gdzie kończy ?? (to z psów było)

może już wróćmy do tematu tego wątku - Nowości 2013 PKP

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Więc sklep podpierdalacz również przyczynił się do tego, że my teraz mamy przez nich przesrane. No to sklep podpierdalacz mamy w dupie... Chyba dobrze skróciłem wątek ??
Dodałbym, że właściciel groził Corwinowi i innym forumowiczom krytycznie wypowiadającym się o sklepie "podaniem do sądu" .

Jestem wlascicielem sklepu modelarskiego ************** i jestem Niemcem dla Pana pelnej informacji. Chcialbym Pana poinformowac, ze jesli jeszcze raz uslysze od klientow lub przeczytam na forum jakakolwiek informacje oczerniaca nasza firme to podam Pana do Sadu o pomowienie i utrudnianie dzialalnosci gospodarczej. ...

Wlasciciel firmy **************.
Adalbert Widera

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
Jarek..... pan Niemiec może iść do sądu i mnie pozwać .... nie wymieniłem ani nazwy sklepu, ani nawet miasta, ani cokolwiek, Więc sklep podpierdalacz dalej mam w dooppie, bo cóż powie przed sądem ?? no co powie ??
Już jeden sklep straszył mnie sądem na PW i niemieckim prawem. Wyśmiałem go na PW, bo to straszyć każdy może i powiedzieć.... bo podam Cię do sądu .... jeżeli nie znasz swoich praw to może się przestraszysz, ale jak znasz swoje prawa w polskim państwie jakie obowiązują to pana Niemca masz wiesz gdzie .... a za bojkot to nie idzie się siedzieć :) więc luz kolego .... z resztą tu nic nie napisze, bo nawet się nie zaloguje :ROFL:

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Właśnie - może próbować, Corwin konkretnie mu odpisał co może.
Nie lubię straszenia, więc wspomniałem o tym, bo to jest drugi powód dla mnie, do omijania tego sklepu.

K

krokodyl

Gość
W Polsce istnieje ogromna tendencja do rodzajowych monopoli...

Próbuje się wszystko mieć na wyłączność...przykładem może być próba zmonopolizowania importu książek Taschena przez jedną firmę czy posiadanie przez jednego właściciela 20 pubów w Warszawie...

Podobnie z tym zakazanym sklepem- ich założeniem jest monopol na Roco/FL w Polsce...uznali że jest dobry moment na wejście w stylu "polskiego kapitalizmu pięści"- eliminacja wszystkich mniejszych graczy. Pokonanie Modelmanii- największego konkurenta- było już dużym sukcesem...mniejsze sklepy też ucierpiały sromotnie- bez Roco ich oferta stała się strasznie uboga...nie utonęli tylko ci którzy mieli już wyrobione kontakty z Roco...i te ich znajomości okazały się wystarczająco silne żeby znieść znajomości MSM i intrygę eliminacji...

A co do straszenia sądem- to wydaje mi się że na forum została tylko opisana zaistniała sytuacja- nie nastąpiło zniesławienie...

Maro16

Aktywny użytkownik
Reakcje
103 4 0
w sumie te 23strony wątku jak komuś nie chcę się czytać co i jak, to można napisać tak po prostu, że : jeden sklep podpierdolił inne sklepy w Polsce do Roco, że sprzedają produkty roco z rabatami, poniżej ceny, przez internet, a nie stacjonarnie itp itd..... Czyli dla nas kupujących lepiej było, gdy taniej w sklepie, a nie ceny rocowskie i z kosmosu. Więc sklep podpierdalacz również przyczynił się do tego, że my teraz mamy przez nich przesrane. No to sklep podpierdalacz mamy w dupie... Chyba dobrze skróciłem wątek ??
Tylko zapomniałeś jeszcze dodać, że doniesienie na kilka sklepów R/F uważa za swój sukces i powód do dumy.

Wiecie co dla tego sklepu będzie bojkotem? Jak NIKT go wspominać nie będzie. A jak co chwilę o nim nadajecie, to co chwilę ktoś na pewno grzebie w ich ofercie na stronie www. Nie rozumiecie tego? Nie znacie zasady "nie ważne co piszą, ważne by pisali"? Wtedy i tak ludzie kupują. By zbojkotować ten sklep, trzeba o nim zapomnieć.
Może faktycznie przestańmy pisać na jego temat. Jest naprawdę wiele innych sklepów, które zasługują na nasza uwagę.

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
432 13 17
no i chyba pierwszy sensownie podany w skrócie powód (y) teraz wiadomo o co chodzi

co do samego bojkotu, to trochę tego nie rozumiem
ogólnie można powiedzieć że tak wygląda kapitalizm, rządzi silniejszy, cfffffańszy itp.
co nie znaczy że popieram takie zachowania - żeby zaraz jakiś się tu nie pienił nie potrzebnie

osobiście myślę że w sytuacji jaka zaistniała większy sens miałby bojkot firm które stworzyły owe umowy których nieprzestrzeganie zakończyło współpracę z innymi sklepami
choć z drugiej strony jeżeli zabrakłoby roco/fl to cóż by pozostało, niccccc
no chyba że nasza rodzima manufaktura wtedy by się wybiła :cool:

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
432 13 17
i tak możemy sobie wyliczać, debatować bez celu
patrzę pod siebie, a mnie interesuje tylko PKP np parowozy i to tylko z III epoki
niestety roco i fl są nie do przebicia z tym co zrobili dotychczasi i pewnie jeszcze wykonają - niestety :(

Lechu

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
Coś ten temat Nowości PKP na rok 2013 poszedł w las.
Dawno nie czytałem postów na forum,i nic tylko nie na temat ten dział.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 37
Tabor 18
Tabor 187