Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Podejrzewam, że to będzie jakiś Hbillns lub podobny.
Ciągle coś zmieniają na stronach, jak wcześniej wchodziłem, tak teraz mi się nie odpala.
Pewnie generujemy duży ruch na ich serwerach
Te cysterny z takimi oznaczeniami to autentyki czy przemalowanki?
Bo ten leopard na platformie z IVa to tak sobie postawiony... chyba że tak tylko do zdjęcia postawiony i w między czasie zmienią oznaczenia?
Roco decyzją prezesa Modelleisenbahn zmieniło rodzaj dystrybucji tego wagonu. Teraz można go zamawiać tylko przez sklep Roco z odbiorem w wskazanym przez kupującego sklepie, ale w Polsce chyba żaden sklep nie podpisał jeszcze umowy z Roco na taki rodzaj dystrybucji. Warunki umowy podobno nie są korzystne dla sklepów.
Na niemieckich forach też już jest głośno o tym co Roco zrobiło.
Od razu przypomniało mis się, jak nasz dystrybutor, ulubionej lokomotywy, zaczynał na targowisku i odkładał mi za dzieciaka wagony abym mógł na nie uzbierać To były czasy
Bo ten leopard na platformie z IVa to tak sobie postawiony... chyba że tak tylko do zdjęcia postawiony i w między czasie zmienią oznaczenia?
oczywiście że te cysterny oraz ich znakowane są jak najbardziej prawdziwe, są to modele wagonu budowy wojennej typu Deutz, po 1945 z pewnymi modyfikacjami produkowany dalej w Polsce jako wagon typu 20R.
Ostatnie takie wagony były eksploatowane do 2008 roku przez Cukrownię Kluczewo koło Stargardu Szczecińskiego
tu jeden taki co przetrwał do dziś: http://wolf.ict.pwr.wroc.pl/ksk/galeria/rrh/rrh.php
pozdrowienia
Rysiek
To ciekawe pytanie, bo nie gdzie indziej, jak właśnie na tym forum czytałem wielokrotnie, że wszystkie modele PKP takich firm jak Roco, czy Fleischmann, to "przemalowanki"...
A więc te cysterny, to oczywiście też tylko "przemalowanki", jak zawsze
A co do "Leoparda na platformie", to Roco dysponuje kompletną dokumentacją do prawidłowego oznakowania, zarówno polskiego Leoparda, jak i platformy (oczywiście DB), a co z tego wyniknie ?... zobaczymy.