• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
:)ciekawa oferta.....
a szarpnie po kieszeni zwłaszcza jak się spokoju nie zachowa....
generalnie w oczekiwaniu na pasażery uzupełnię kolekcję towarów...
a swoją DRogą przydało by się więcej z rewizjami IV I WCZESNEJ V EPOKI

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
A jakie sklepy masz na myśli? Kto jeszcze sprzedaje Roco/Fleiszch.?
kupowałem w modelmanii - koniec, kupowałem w rybniku ..... itd
Dream, Rybnik zresztą dalej prowadzi sprzedaż R/F choć ceny zbliżone do Lokomodela.
Ha, ha - strach podawać namiary bo kapuściarz z kulturkampfem jeszcze doniesie [zwłaszcza na Drim ;););)(y)]

Pierwotnie epoki miały być bardziej wyrónane ale importerzy stwierdzili, że najlepiej idą orły i chcą głównie epok IIIa/b.

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.512 19 0
Pierwotnie epoki miały być bardziej wyrónane ale importerzy stwierdzili, że najlepiej idą orły i chcą głównie epok IIIa/b.
????. A to bardzo ciekawe stwierdzenie. Kwasiarka, set węglarek i kryty Gr 20 tak się porażająco sprzedały na tle innych modeli? O ile pamiętam, to poza wypustami Parowozika (edycje limitowane, dość jednak specyficzne z punktu widzenia sklepów) i Ziła Herpy ;) to były jedyne produkcje "orzełkowe" ostatnich dwóch lat.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
????. A to bardzo ciekawe stwierdzenie. Kwasiarka, set węglarek i kryty Gr 20 tak się porażająco sprzedały na tle innych modeli? O ile pamiętam, to poza wypustami Parowozika (edycje limitowane, dość jednak specyficzne z punktu widzenia sklepów) i Ziła Herpy ;) to były jedyne produkcje "orzełkowe" ostatnich dwóch lat.
tak i dlatego orzełki sa przynajmiej w kolekcjach mało spotykane

Pierwotnie epoki miały być bardziej wyrónane ale importerzy stwierdzili, że najlepiej idą orły i chcą głównie epok IIIa/b.[/quote

Tomaszu efek takich działań choć z punktu widzenia sprzedaży i ekonomii być może dobry,jest fakt że w IIIB,C I VB i VI jest sporo modeli . A jeśli chce sformować na makiecie lub w gablocie skład z Va lub IV to mamy wagony z rewizjami po 2000 roku udające lata wcześniejsze ,
Jeśli chodzi o towary to chyba tylko Gbs miał rev 1991 a eszta moseli dużo późniejsze
żeby nie było że marudze to zdaje sobie sprawę że jeszcze kilka lat produkcji i kolekcjonowania zajmie nam przy naszym małym środowisku skompletowanie dokładnie z każdej podepoki składu towarowego tak 8-14 wagonów

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
Niestety nie da się mieć wszystkiego. Epoka II, IIIa i IIIb dla towarowych [osobowe takie same], przejściowe malowanie IIIc z orłem 1956-1958, IIIc, IVa, IVb i IVc i nawet Va [90te] są w miarę podobne. Potem znów się zaczyna młyn od malowań PKP cargo i spółek od ok 2005. Kiedyś było trochę modeli dla okresu późne 80-te do 2000, ale niestety to się skończyło, bo to już nie współczeność a jeszcze nie historia. Szara cysterna Roco dość dobrze pasuje wizualnie dla lAT 90-TYCH dość późnej rewizji. A wagony na lata 90-te to choćby węglarki KMB i pierwsze 415W Sachsenmodelle, Laaers CS-train, cysterny DEC Wilka i DEC Geconv.
Niestety [lub stety] jeśli mamy 8 czy nawet więcej chrakterystych epok malowania i 8 do 12 modeli wagonów towarowych na rok to złożenie składu będzie trwać.

luc1979

Znany użytkownik
Reakcje
277 0 0
Jest już dostępny zestaw Parowozika z wagonami osobowymi ze stacji Poznań Główny z przełomu epoki IIIb/IIIc z orłem (rewizja 1956/1957):
W skład wchodzą trzy wagony: 1/2 klasa i 2 drugiej klasy.

L

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.539 252 31
Jest już dostępny zestaw Parowozika z wagonami osobowymi ze stacji Poznań Główny z przełomu epoki IIIb/IIIc z orłem (rewizja 1956/1957):
W skład wchodzą trzy wagony: 1/2 klasa i 2 drugiej klasy.

L
a jaki typ wagonu, ponieważ wachlarz serii jest ogromny, albo większy :(

ja tam czekan na serie niemieckich hechte z orłami z Roco,to będzie jazz

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 55
Tabor 393
Tabor 187