• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

Reakcje
0 0 0

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
O nowym wagonie ogrzewczym i zestawie z Chodzieży już wiemy a tymczasem Lokomodel zamieścił na swojej stronie kolejne nowości R/Fl, narazie tylko w formie opisowej bez obrazków. Zobaczymy co faktycznie z tego wyjdzie ale zapowiada się ciekawie.
Oby tylko nie skopali malatury :)
Tutaj link: http://www.lokomodel.pl/nowe-modele-2013-c-241.html?page=2&sort=products_sort_order
Sądzę, że te wagony na pewno wyjdą, być może jeszcze kolejne. Osobowe mają być z IIIb z orłem. Natomiast więcej towarowych będzie z epoki IIIc.
PS
Przy cenach z innych sklepów portfel już nie będzie tak bolał.

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.683 15 0
A wiadomo co z IV, V i VI epoką jeśli chodzi o pasażery?
Może ACME wypuści jakieś dodatkowe wagony BWE lub InterCity.
Mi się marzy wagon YB Roco w malowaniu TLK lub IC, ale niestety nie ma nawet słowa o takim.
Bordowy Tillig Z2B też nie wiadomo czy ukarze się w tym roku.
Ciężki rok dla pasażerów V/VI ep., ale przynajmniej kaskę się zaoszczędzi na nowe stonki.

Reakcje
0 0 0
Sądzę, że te wagony na pewno wyjdą, być może jeszcze kolejne. Osobowe mają być z IIIb z orłem. Natomiast więcej towarowych będzie z epoki IIIc.
PS
Przy cenach z innych sklepów portfel już nie będzie tak bolał.
A jakie sklepy masz na myśli? Kto jeszcze sprzedaje Roco/Fleiszch.?
kupowałem w modelmanii - koniec, kupowałem w rybniku ..... itd

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
22 0 0
Widzę że Roco mocno atakuje ex-Kleinami. Na 8 towarowych , 5 to byłe formy KleinModelbahn.

Myślałem że zestaw samowyładowwczych będzie z IIIc pasujący do już istniejących wagonów Roco i KleinModelbahn, a tym sposobem będzie pasował do zestawu Brawy Parowozika z IIIa.

Cysternę do smoły zapowiedział już kiedyś KleinModelbahn w ŚK, ale nigdy się nie ukazała. Ciekawe czy ta będzie z tym samym numerem co tamta zapowiedź.

Kryty z IIIc to nasz rodzimy wagon 1K/75W (też wydany wcześniej przez Klein-a), tak więc mamy kolejny model rdzennie polskiego wagonu.

W zeszłym roku nie było co kupować z Roco, ale ten rok będzie ciężki... a jak znam Roco to jeszcze nie koniec, bo pewnie w okolicach wakacji pojawi się suplement zapowiedzi na jesień.

Kriz8

Aktywny użytkownik
Reakcje
465 5 3
Dla mnie największy hit to powrót 1K! Roco 76850, Kddt w ep. IIIc z oznaczeniem OPW.

I chyba kolejne modele, które miał wypuścić Klein w 2008 r. Roco 76823 - cysterna do przewozu smoły RRh (ep. IIIc) i Roco 66847 - węglarka z kłonicami Wdkt (ep. IIIc*).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 62
Tabor 393
Tabor 187