• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Zbyszek napisał logicznie - skład ostrzyżonego nadaje się głównie do gabloty. Bo przecież nie będzie narażał tak drogecennych wagonów na dewastację.
Nie odnosiłem sie do tego czy cenny gablotowy czy nie.
Odnosiłem się do "strzyżenia baranów".
Nie ma - źle. Są - to jakieś strzyżenie...
O to mi lotto...
Jest zima - dwa tygodnie temu wysłuchiwałem od Narodu - co to za zima ??!!
Teraz wysłuchuję od Narodu - za dużo śniegu i zimno !!
Jak z amulinium - nie pomalujesz - sorrki - nie dogodzisz...
Składzik FL'a - miodny.

Ciekaw jestem co rzeknie KK nt. turkusa...
Generalnie - pomimo tego, że łajza jedna jest fajna i ciekawa... jam jest ciekaw co by zrobiło ROCOko jakby otrzymali 99% zwrotów...
I czy czasem nie należy się Kartelowi mała strata na poczet Uwagi Klienta... Jeżeli KK rzeknie, że nie hallo.
Tylko jest mały NjUłAnS... jeżeli jest źle.
Jeżeli KK robił całe stado tego co nas czeka od Kartelu to czy usłyszymy publicznie Jego głos w tej sprawie...

PS.
Aby Kartel zauważył bunt należałoby o tym malować na forach niemieckojęzycznych.
From Poland - pominą milczeniem ;)

Kriz8

Aktywny użytkownik
Reakcje
465 5 3
Dyskusję o turkusowym rokulcu proponuję przenieść do właściwego dla niego wątku, tj. Nowości PKP rok 2012.

A wracając do zapowiedzi Fleischmanna, w 5 tygodniu br. ma się ukazać wagon ogrzewczy, set prusaków z orłem planowany jest na marzec.

Na stronie Fle pojawiły się rysunki, więc znamy trochę więcej szczegółów:
506012: wagon bagażowo-pocztowy (ex PwPosti Pr11) - numer inw. 036 164, seria Fg, st. mac. Chodzież, Urząd Pocztowy Chodzież, rew. 8.4.54 Poznań, [10 tydzień 2013];
506112: wagon pasażerski (ex BC3i Pr05) - numer inw. 014 267, seria BCiy, st. mac. Chodzież, rew. 14.9.53 Poznań, [11 tydzień 2013];
506212: wagon pasażerski (ex D3itr Pr08) - numer inw. 027 226, seria Ciy, st. mac. Chodzież, rew. 7.12.53 Poznań, [11 tydzień 2013];
506312: wagon pasażerski (ex CD3itr Pr07) - numer inw. 026 185, seria Ciy, st. mac. Chodzież, rew. 31.10.53 Poznań, [12 tydzień 2013].

404W

Znany użytkownik
Reakcje
517 21 0
Dzięki za info. A co do samych modeli, to info pana Koja o tych wagonach do pojedyńczych pudełek nie wejdzie. I na peweno jeśli już, to nie Fleischmann je będzie robił.
Najlepszy byłby tu porządny artykuł w gazecie.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Dzięki za info. A co do samych modeli, to info pana Koja o tych wagonach do pojedyńczych pudełek nie wejdzie. I na peweno jeśli już, to nie Fleischmann je będzie robił.
Najlepszy byłby tu porządny artykuł w gazecie.
Może jakiś nowy numer KMiD się ukaże, bo ten bardziej popularny periodyk niestety już do "porządnych" i rzetelnych raczej nie należy.

By1

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
PS.
Aby Kartel zauważył bunt należałoby o tym malować na forach niemieckojęzycznych.
From Poland - pominą milczeniem ;)

Bunt, bojkot, protest? No prosze was.... :ROFL:

Nasze społeczeństwo modelarskie to w większości "miękkie faje" i tylko na forach potrafią sobie skakać do oczu. Wątek o turkusie rozrośnie się do 100 stron narzekania, a już dawno większość będzie model miała u siebie w szufladzie. Spójrzmy prawdzie w oczy ...

By1

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
35 0 0
Tak, właśnie mamy fazę 24/7 - nie wsiądziemy do auta jak tata nie puści Muminków.
Ale to i tak piko, po tym jak na święta tak circa 60 razy pod rząd musieliśmy słuchać "dżinglebels pana amsronga".

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 62
Tabor 393
Tabor 187