• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2013

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
Ja będę czekac. III epoka u nas już nie jest popularna:( A wagony mają wysoką cenę. Będzie duża obniżka na przecenie :)
u nas czyli gdzie ? w bangladeszczu chyba?
bo u nasz to bardzo mocno popularna epoka .
A ceny będą kole 140-160 zeta
istotnym elementem cenotwórczym jest pudełko, gdyby je spakowali jak to u siebie czynili w jeden styropian z wieczkiem z szybką , było by o kilka dyszek mniej na zestawie

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
u nas czyli gdzie ? w bangladeszczu chyba?
bo u nasz to bardzo mocno popularna epoka .
A ceny będą kole 140-160 zeta
istotnym elementem cenotwórczym jest pudełko, gdyby je spakowali jak to u siebie czynili w jeden styropian z wieczkiem z szybką , było by o kilka dyszek mniej na zestawie
Tylko wtedy by dali chyba jeden nr katalogowy, a rozdzielenie na pojedyncze numery sugeruje, że będą sprzedawać każdy wagon osobno.

Reakcje
423 3 0
Okl2 to już parę lat temu. Czas szybko mija. Nowy narybek kocha nowe epoki i tam lokuje swoje pieniądze. FENIX, pisząc u nas nie myślałem o Bangladeszu bo tak jak TY mieszkam w Polsce. Nie przeskoczysz faktów. Ja zbieram głównie III epokę ale widzę co się dzieje i ani ty ani ja nic na to nie poradzimy.

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
Tylko wtedy by dali chyba jeden nr katalogowy, a rozdzielenie na pojedyncze numery sugeruje, że będą sprzedawać każdy wagon osobno.
patrzę w katalog i na sety Flesia,
set ma swój numer ,a niezależnie każdy element z setu ma inny niezależny , gdzie można dokupić (zdublować ) konkretny składnik setu.
Są jeszcze tzw. suple do setów ,dla wydłużenia składów .Z reguły unikaty !

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
Okl2 to już parę lat temu. Czas szybko mija. Nowy narybek kocha nowe epoki i tam lokuje swoje pieniądze. FENIX, pisząc u nas nie myślałem o Bangladeszu bo tak jak TY mieszkam w Polsce. Nie przeskoczysz faktów. Ja zbieram głównie III epokę ale widzę co się dzieje i ani ty ani ja nic na to nie poradzimy.
Przecież wiem ,że żeś z Polski.
ale ,że III epoch na odejściu ,tego w śród kolesi chorych na zbieranie (ja też ) nie zauważyłem..........

Reakcje
423 3 0
Ja też tą epokę zbieram- wszystko co wychodzi. Tylko nowych klientów na III epokę mniej:( Popatrz na ceny rzeczy z tej epoki kilka lat temu wypuszczone, jakie wtedy ceny osiągały a jakie teraz.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
924 79 5
No to zaczął się drenaż kieszeni,tak jak pisałem.
Piekielny składzik.
Składzik prześliczny, a zaczął się drenaż, czy golenie polskich baranów??:podstepny:
Wagony jak się domyślam, z Poznania?
Jeszcze wywód na temat następnych wpisów, III epoka wcale nie jest taka popularna. To była taka manipulacja ze strony producentów. Pierwsze oznaki były po wypuszczeniu ''włochów'' Roco, zalegały długo i to radykalnej przecenie na sumę dwucyfrową. Bardzo dobrze, że młodsze pokolenia interesują się współcześniejszą koleją, która też jest piękna.
Dwa, nawet jak bym kupił ten składzik, to tylko gabloty, nie wyobrażam sobie brudzenia takich rodzynków.;)

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
22 0 0
Wagony są z dyr. Poznań, stacja Chodzież. I co ciekawe według zachowanych dokumentów były ciągnięte przez parowóz z parowozowni Wągrowiec. Mam nadzieję że o tym składzie i historii tych wagonów powstanie odpowiedni artykuł, bo ilość historycznych dokumentów na podstawie których został on opracowany jest ogromna i fajnie byłoby poznać trud jaki włożył Pan Koj w opracowanie tego składu.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
924 79 5
Wagony są z dyr. Poznań, stacja Chodzież. I co ciekawe według zachowanych dokumentów były ciągnięte przez parowóz z parowozowni Wągrowiec. Mam nadzieję że o tym składzie i historii tych wagonów powstanie odpowiedni artykuł, bo ilość historycznych dokumentów na podstawie których został on opracowany jest ogromna i fajnie byłoby poznać trud jaki włożył Pan Koj w opracowanie tego składu.
Fajnym pomysłem była by broszurka dodana do zestawu z rysem historycznym, jak np. zrobiono w zestawach o berlińskiej S-Bahn.

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Zbyszek - ja czegoś nie rozumiem...
Najpierw malujesz coś o baranach, potem o zakupie do gabloty. Zdecyduj się.
Nemo by powiedział - zmień hobby na szachy - tańsze są.
Będą "trzeszczeć" w okolicach wskazanych przez Lokusia.
Co do III - czuję się zmanipulowany.
Od zawsze.
III i IV. III najlepiej z Orłem.
Pasażery wyglądają przepięknie z Godłem na burtach.
Wcześni Trzecioepokowcy będą mieć w tym roku żniwa.
Nie jakieś strzyżenie.

FENIX

Ostrzeżony
Reakcje
3.561 253 31
Będą "trzeszczeć" w okolicach wskazanych przez Lokusia.
Co do III - czuję się zmanipulowany.
Od zawsze.
III i IV. III najlepiej z Orłem.
Pasażery wyglądają przepięknie z Godłem na burtach.
Wcześni Trzecioepokowcy będą mieć w tym roku żniwa.
Nie jakieś strzyżenie.
tutejsza młodzież nie pamięta mnie spod znaku LOK777-lokuś........;)

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Zbyszek napisał logicznie - skład ostrzyżonego nadaje się głównie do gabloty. Bo przecież nie będzie narażał tak drogecennych wagonów na dewastację.

Ceny cóż - niestety te wagony u Fleischmanna tak mają 40-45 euro - w zależnośći od wyposażenia. Z akumulatorami tańsze, ze zbiornikami gazu droższe. Czy będą tańsze, zobaczymy. Fleischmann ze 2 lata temu wydał takie w wersji CSD.

Reakcje
0 0 0
Ktoś tu wyklinał na przekłamane barwy wagonu Roco 45689 -1/2, mi się ten turkusik baaaardzo podoba, ale może ktoś wie czy było w rzeczywistości takie malowanie?
Może jakiś Szczecinianin pamięta ? :)

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.219 51 6
Ktoś tu wyklinał na przekłamane barwy wagonu Roco 45689 -1/2, mi się ten turkusik baaaardzo podoba, ale może ktoś wie czy było w rzeczywistości takie malowanie?
Może jakiś Szczecinianin pamięta ? :)
To że Ci się ten turkusik podoba, twoja rzecz. Natomiast to, że ten turkusik nie ma absolutnie nic wspólnego z rzeczywistością i jest wynikiem zwykłej indolencji Roco, pozostaje niezaprzeczalnym faktem.

Mafia

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
KSK Wrocław
Reakcje
1.559 19 0
Może ktoś pokazać zdjęcia tego modelu? Szukałem w necie, ale wszędzie są tylko wizualizacje Roco w oliwkowej zieleni.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 30
Tabor 18
Tabor 187