• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2008

Marcin

Użytkownik
KKMK
Reakcje
38 0 0
Coz za pospiech ze strony Roco (przeciez Tw1 był zapowiedziany na wrzesien)-ja nie mam nic przeciwko temu - ale moze tu chodzi o wybór jaki klient ma zrobic miedzy parowozem Tw1 a TR12 kleina????

M.Smoczkiewicz

Użytkownik
KKMK
Reakcje
0 0 0
Ale mam wrażeni, że spotkałem się z informacją iż malowanie Tw 1 przedstawione w ofercie nie jest zgodne z faktycznym, zaprojektowanym/zatwierdzonym (właściwe podkreślić) do produkcji na polski rynek. Proszę o pomoc - chyba się nie mylę - w tym malowaniu jest za dużo czerwieni - o, schemat malowania miał być podobny do malowanie Ok 1FL - prawda???

OP
OP
4

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
W najbliższym czasie Parowozik wypusci kolejną wersję mdelu niemieckiego wagonu lokalnego
Cid24 z Brawy.
Tym razem będą do wyboru dwa wagony z epoki IIIc ze stacji Krzyż i Lublin. Można je dołączyć do już istniejących składów z Krzyża i Dęblina.

W dalszych planach są inne typy z tej rodziny wagonów: Bi24, bagażowy Pwi29a i więzienny Z28.

Załączniki

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
Mam pytanko do lepiej zorientowanych, lub może po prostu cokolwiek wiedzących na poniższy temat. Początkowo chciałem wydzielić nowy temat, ale ostatecznie pomyślałem że tu jest najlepsze miejsce na to.

Otóż jako nowość tego roku jest model firmy Jaegerndorfer (numer 23820), przedstawiający lokomotywę 1822-005 w malowaniu PTKiGK. Informacja o tym znalazła się oczywiście na stronach wiki Gbb, zaś tutaj jest katalog z tymże między innymi modelem.

I teraz pytanie: czy ten model już się ukazał i można go gdzieś nabyć, czy dopiero jest w zapowiedziach? Skoro na zdjęciach ukazane są tylko lokomotywy w realu, to pewnie to tylko zapowiedzi, ale pewności co do tego nie mam. Zresztą są napisy w gwiazdkach "Nowość", co by sugerowało dostępność, a nie zapowiedź. Z producentem się nie skontaktuję, bo niemiecki jest mi obcy.

Może ktoś z Was coś wie więcej o tym ciekawie się zapowiadającym modelu?

leszekcha

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Powiedzcie szanowni Koledzy czy dobrze kombinuję.
Zagłębiając się w lekturę dotyczącą parowozów PKP w okresie powojennym, i patrząc na produkty np. Roco - parowozy DRG, można spodziewać się w kolejnych latach w III epoce , np Ty2, Ty3, TKt2.
No i Ty5, którego udało mi się dostać u Draculi :LOL:

Dobrze kombinuję?

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
430 22 4
CoCu napisał(a):
Otóż jako nowość tego roku jest model firmy Jaegerndorfer (numer 23820), przedstawiający lokomotywę 1822-005 w malowaniu PTKiGK. Informacja o tym znalazła się oczywiście na stronach wiki Gbb, zaś tutaj jest katalog z tymże między innymi modelem.
Wysłałem maila po angielsku do firmy. Zobaczymy.

Podobne pytanie mam odnośnie modeli L.S.Models. Cóż z tego że jakaś firma wydaje modele polskie skoro są u nas niedostępne.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
Cezary napisał(a):
Wysłałem maila po angielsku do firmy.
A ja po niemiecku. Pewnie w głowę będą zachodzić skąd taki wysyp zapytań aus Polen ;) Model jest małoseryjny tzn tak na prawdę jest to przeróbka ROCO BR 1114 nr kat 63612. Przeróbka polega między innymi na wydłużeniu ostoi, pudła i dobudowaniu 3-go pantografu. Ciekawe ile może kosztować....

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.962 122 22
O, no i super Panowie. Jak tylko otrzymacie jakąś odpowiedź, o ile otrzymacie oczywiście, to proszę dajcie tu znać.
Dominik, ciekawe jest to, co piszesz. Skoro to konwersja z ROCO, to takie rzeczy jak napęd, oświetlenie, kinematyka sprzęgu powinny być w porządku. Co do ceny, to na szybko patrząc w internecie się zorientowałem, że cena takiego modelu u nas oscyluje w kwocie koło 740 - 800 złoty. Licząc że nabyli pewnie hurtem, więc taniej, a do tego wykonali konwersję, to i tak cena przekroczy u nas napewno 1000 zł. Oby nie za wiele przekroczyła...

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
365 17 0
cięcie budy bez cięcia ostoi, dorabianie elementów i szpachlowanie, malowanie od podstaw u Draculi podnosi wartość Gagarina o ponad 600zł a On też kupił swoje hurtowo. Nie wierzę, że Austriacy będą tak atrakcyjni cenowo...

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Tw1-15

Śmigać do sklepów !!
Tw1-15 - warta jest pinindzy które za nią sobie winszują !!
Jedno słabe zdjęcie - bo już ledwo żyje.
Ostoja - czarna. Nie czerwona jak na fotach ROCO.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 144
Tabor 10
Tabor 75
Tabor 18
Tabor 28