• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2008

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
430 22 4
And the Price is ................. circa about ................................... ????????????

Zajebista jest ta Bipa. Tak 1000 to niezbędne minimum i mam nadzieję że nie jest to cena tylko jednego wagonu z 4.
No tak to ja EP09 mogę czekać ;-)

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Nie dam Wam spokojnie układać planów na zakupy Rodzimych Producentów.
Myślę że Ireneusz nas jeszcze powywraca jakimś bonusem....

Tak więc:
1 - żony całkowity zakaz wychodzenia na zakupy.
2 - chleb z masłem też jest całkiem dobry.
3 - samochód to zupełnie zbędny gadzet.
...
...
X - dziecku w szkole wystarczy w zupełności jeden zeszyt - kartek jest dosyć !! (niech spryciula sobie radzi - my tyko mamy kombinować ??!! )

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Si Signore, to nasz stary poczciwy Ganz.

A z "hamerykanem" nie fociłem, jeszcze by mi się karta SD stopiła albo w matrycy piksele powypadały :>

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Chyba jeszcze o tym nie pisaliśmy:

Piko has informed that the Silberlinge (57650, 51, 52) and the SU42 (59460, 59260) and the sartsets with this loco (59000 und 59001) are cancelled for 2008, these items will be new announced 2009.
SU42 przesunięty na rok 2009 :???:

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
gbbsoft napisał(a):
Chyba jeszcze o tym nie pisaliśmy:

Piko has informed that the Silberlinge (57650, 51, 52) and the SU42 (59460, 59260) and the sartsets with this loco (59000 und 59001) are cancelled for 2008, these items will be new announced 2009.
SU42 przesunięty na rok 2009 :???:
Wygląda to na zagrywkę marketingową i badanie rynku. No bo jak inaczej wytłumaczyć, że tuż po wydaniu katalogów na 2008 wiedzą już, że na pewno nie zdążą z przygotowaniem i produkcją ? Jak dla mnie to wstawiając foto prawdziwej loko do katalogu z góry zakładali / wiedzieli że ten model na 100% się nie ukaże w sprzedaży. Swoją drogą szkoda bo wszyscy czekają , zobaczymy w 2009 czy było warto :D

UNIVERS

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Na pokazanym na fotce poniżej zdjątku - jednej ze stron katalogu nowości PIKO 2008 - widnieje info o kwietniu (?) 2008 jeżeli chodzi o wspominaną Polską lokomotywę. Zapodaję linka do obrazka... (a ta IV to przypadkiem nie jest nr epoki :?: ;) )
http://catalog.lokshop.de/PIK/2008.H0_News/003.jpg

D

Dariusz

Gość
Producent kieruje sie tylko jednym: potencjalnym zyskiem.
Jezeli Piko widzi ze taki model nie sprzeda sie w odpowiedniej ilosci (minimum 2000 sztuk) to go nie bedzie produkowac. Tak to dziala. Oglasza sie rozne modele obserwujac, na ktory jest najwiekszy popyt i to sie produkuje. Gdyby polscy dealerzy zlozyli zapotrzebowanie na te modele na pewno by go zrobili. Tylko musi to byc powazne zapotrzebowanie a nie 100 czy 200 sztuk bo jest to plastik a nie brass. Ja kiedys tez oglaszalem rozne modele i po roku zobaczylem ze najwiecej chetnych jest na turbinowke Jawn Henry. Niestety to byla akurat najwieksza i najdrozsza lokomotywa i nie stac mnie bylo na rozpoczecie produkcji. Na inne owszem byli chetni ale nie gwarantowalo to nawet zwrotu pierwszej wplaty nie mowiac o calych kosztach a jak chcesz na tym zarobic musisz to sprzedac szybko.

OP
OP
4

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Panowie spokojnie z tą stonką.

Piko ją zrobi. Było napisane 4 kwartał 2008 - lekki poślizg i mamy 2009. To nie pierwsza taka sytuacja gdy Piko daje właściwie tylko zapowiedź modelu. W zeszłym roku tak było z saksońskimi wagonami pospiesznymi. Wcześniej jeszcze z BR 55 [Tp1]. Były zapowiadane w jednym roku tylko zdjęciem, bo prace stały na niskim poziomie i wychodziły w następnym.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 144
Tabor 10
Tabor 75
Tabor 18
Tabor 28