• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2008

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Info z Locomodel, dla wszystkich, którzy czekają na Tr12-23:

Szanowni Państwo,

chcielibysmy poinformować ,że model lokomotywy Tr12 - 23 , który zapowiadalismy na luty tego roku bedzie dostepny w końcu bieżacego miesiaca.
Pan Oskar Klein poinformował nas ,że opóźnienie wynikło z powodu dostawcy silników do modeli , które oczekuja na końcowy montaz i wysyłke.

Z wyrazami szacunku

LOKO - MODEL
Robert Bielecki
Janusz Kozłowski

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
Cezary, Dominik , i jak? Żadnej odpowiedzi w sprawie modelu lokomotywy 1822-005 w malowaniu PTKiGK firmy Jaegerndorfer?

Blue

Użytkownik
Reakcje
31 1 0
Oglądałem dzisiaj nowy Świat Kolei i znalazłem w nim informację o 1822, ale również "ciekawą ciekawostkę" - znany od dawna jeszcze z czasów starego PIKO przedwojenny niemiecki krótki wagon motorowy ale w polskim malowaniu (Tillig)! Jak dla mnie rewelacja.

Blue

Użytkownik
Reakcje
31 1 0
Nie trzeba prosić - wystarczy zajrzeć do ŚK ;) A prośbę o szerszą informację tu na forum oczywiście kierujemy do winowajców, czyli zapewne KK.

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
432 22 4
CoCu napisał(a):
Cezary, Dominik , i jak? Żadnej odpowiedzi w sprawie modelu lokomotywy 1822-005 w malowaniu PTKiGK firmy Jaegerndorfer?
Niestety żadnej.
Za to dotarłem tu: http://www.tee-usa.com/store/product7070.html

i dostałem odpowiedź po kilku godzinach że mają zaklepane wagony Jan Kiepura, ale jescze ich nie ma.
Jak ktoś ma możliowość sprowadzenia drogą prywatną te modele z NY do Polski to proszony byłby o przysługę.
Spróbuję w wolnej chwili dotrzeć do L.S.Models chyba że wcześniej ktoś to zrobi np. pan Irek ;-)

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
Cezary napisał(a):
Jak ktoś ma możliowość sprowadzenia drogą prywatną te modele z NY do Polski to proszony byłby o przysługę.
A gdyby już ktoś to rzeczywiście robił, to proszę o napisanie o tym fakcie tutaj, lub o poinformowanie mnie na priv. Bo zapewne, (jeśli tylko finanse pozwolą) chętnie bym się również podpiął pod to zamówienie.

Darek

Użytkownik
Reakcje
42 53 3
Witam

Postaram się o prywatną drogę sprowadzenia, lecz wymagałbym jakiegoś zabezieczenia w formie przedpłaty (najlepiej w $ gdyż unikniemy fluktuacji kursu i przeliczania) i jeżeli modele pojawią się między lipcem a wrześniem, cierpliwości, gdyż w tych miesiącach będę poza Polską.
Najlepiej jakbyśmy poczekali na drugi set i wszystko sprowadziłoby się hurtem. Potrzebna by była także jakaś lista.

Dowiem się i dam znać.

xdamian

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
jakoś nikt nie napisał o nowościach towarowych ROCO/Dream na 2008 pokazanych w SK 3/2008.chyba że coś przeoczyłem. Na ostatniej stronie są:
WWyah IIIc (konkurencja/uzupełnienie Kleina)
Wdda IIIc szutrówka Wznowienie /inny numer? (342303)
E (Wddo) IVa -chyba też już kiedyś była
Ibdr(Slr) IVa - chłodnia do przewozu ryb
na przedostatniej stronie są nowości Klejna/LOKO Model:
1/08 cysterna Rrh czarna,
3/08 cysterna Uh z szara budka hamulcową
5/09?? oppeln Kdsth z budką; chyba też juz był??
7/08 wddn węglarka budowy włoskiej ;chyba też juz był??

S

Sebastian

Gość
Wg ŚK 3/2008, w III kwartale br. (w wyłącznej dystrybucji Loko-Model ) ma się ukazać Ty2 z tendrem beczkowym firmy Gutzold. Trzy różne numery. :razz:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 149
Tabor 11
Tabor 85
Tabor 18
Tabor 28