• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2008

M.Smoczkiewicz

Użytkownik
KKMK
Reakcje
0 0 0
Zaraz, zaraz - jeśli powołujesz się Waćpan na pana Zbigniewa Pawińskiego to mamy rozumieć.... nie, to chyba jeszcze niemożliwe. Chyba najpierw DB. Ale to bardzo cieszy - już wybrałem numer dla mojej - 238 :D

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 201 22
O modelu wogóle było, ale zobacz, że na dole podanej przez Ciebie strony jest napis "DELIVERY 12/2008". A zatem zamówienia sobie można składać, ale poczekać należy do momentu wypuszczenia modelu na rynek, czyli przynajmniej do grudnia, jak tu podano.
W ten sposób kupować/składać zamówienia to ja mogę zapewne i w "Parowoziku". Teraz bym zamówił, a po ukazaniu się bym mógł otrzymać i zapłacić.
Jednak model jest jeszcze w każdym razie niedostępny i wciąż tylko ma statut zapowiadanego.

Sebastian B.

Aktywny użytkownik
Reakcje
73 9 2
Niestety,jak sie nie mieszka w PL to trzeba sobie wczesniej zamowic zeby dostac bo pozniej bedzie kicha. :D Wiekszosc sklepow hobbystycznych w USA sprowadza towar tylko pod zlozone zamowienie.Takim samym sposobem dostaje tabor PKP i czekam na to pare tygodni,a nawet pare miesiecy. :sad:

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Kolejne zapowiedzi od Parowozika:

http://wiki.gbbkolejka.pl/show_image.php?id=3349
:arrow: Wagon więżniarka Z28 (na podstawie BRAWA 45806)
Brawa 45814/2 -> epoka IIIc (II kw 2008)
Brawa 45814/1 -> epoka IV (II kw 2008)

http://wiki.gbbkolejka.pl/show_image.php?id=3348
:arrow: Wagon bagażowy Pwi29a (na podstawie BRAWA 45805)
Brawa 45813/2 -> epoka IIIc (II kw 2008)
Brawa 45813/1 -> epoka IV (II kw 2008)

http://wiki.gbbkolejka.pl/show_image.php?id=3347
:arrow: Wagon osobowy, ex niemiecki Bi 24 (na podstawie BRAWA 45800)
Brawa 45812/2 -> epoka IIIc (II kw 2008)
Brawa 45812/1 -> epoka IV (II kw 2008)

PS. W najbliższym wydaniu Świata Kolej wkładka z zapowiedziami 20 modeli od Parowozika
:D

Sebastian B.

Aktywny użytkownik
Reakcje
73 9 2
Wlasnie przed chwila dostalem odpowiedz na temat loka PTKiGK 1822.
Thank's for Your interest. We have started to make the construction for BR 1822 some weeks ago. The austrian version should be ready in aproximatly one year.

The decission regarding the ptkigk version is not confirmed in the moment, because the austrian interest is very low. We can only realise it, if we can find a partner
in polland who distributes at least 350 pcs.

Hope for Your understanding

best regards

Klaus Jägerndorfer
-----Ursprüngliche Nachricht

Sebastian B.

Aktywny użytkownik
Reakcje
73 9 2
ciekma napisał(a):
W skrócie: wersji PTKiGK nie będzie chyba że się znajdzie sponsor na 350 szt.
Chcialbym tylko dodac,do tego co ciekma napisal,ze prace nad wersja austriacka rozpoczely sie i bedzie gotowa w przeciagu roku.W obecnej chwili wersja PTKiGK nie jest jeszcze zatwierdzona,ze wzgledu na male zainteresowanie ta lokomtywa w wersji austriackiej. :neutral:

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
433 22 4
Proponowałbym zainteresowanym firmom modelarski i osobom uderzyć do PTKiGK o sponsoring lub współfinansowanie wykonania modelu przez Klausa Jägerndorfer'a, który nie napisał o cenie jednostkowej.
Tak czy tak 350szt. to dość sporo jak na Polski rynek, tym bardziej że cena na pewno kształtowałaby się chyba powyżej lub około 600zł.

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Mnie tam ten model nie grzeje ani ziębi, ale zastanawia mnie ta polityka -
zainwestowali w uruchomienie produkcji/formy itp, zainteresowanie jest małe,
więc w ich interesie jest chyba wypuszczenie tego również w innym malowaniu?

Reakcje
6 3 0
PTKiGK zezwoliło im na użycie znaku firmowego w zamian za kilka egzemplarzy autorskich, nie są jednak zainteresowani zakupem tych modeli z celach promocyjnych tym bardziej że niebawem zmieni się znów ich malowanie. Sponsoring także odpada, tyle informacji od szefa działu zajmującego się wizerunkiem i promocją PTKiGK Pana Waldemara Fita.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 55
Tabor 637
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 208