• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości nie-PKP 2025

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.794 53 2
Zrzut z ekranu z filmu z targów z Dortmund ukazujący BR44 Brawy (w daaaaaaaaaaaaaaaaalszym ciągu w procesie twórczym).
Screenshot 2025-04-13 at 20.37.45.png
Screenshot 2025-04-13 at 20.37.53.png

Link do filmu: youtube.com/watch?v=SNhW6atb4UE

PS - może ktoś był i ma lepsze zdjęcia?
Koła wydają się być bardzo ładnie wykonane - zwłaszcza niskie obręcze. Wiązary również, choć na rzucie od spodu zdają się bardzo cienkie - znaczy - wykonane z tłuczonej blachy a nie jako odlew. Do tego widoczne elementy napędowe prowadzące do trzeciego cylindra. Jeżeli doliczymy jeszcze kwestie oświetlenia (czegokolwiek by Brawa nie wsadziła, będzie lepsze od rozwiązania Roco).
Roco'ska 44 dołączy zatem na bocznicy do Roco'skiej 01 ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.413 551 30
może ktoś był i ma lepsze zdjęcia?
Byłem i widziałem, ale zdjęcia niestety nie mam. Model był dość wysoko w gablocie, za szkłem i warunki do zdjęcia były bardzo kiepskie, a przyznam, że akurat ten model nie wzbudził mojego wielkiego zainteresowania, chociaż zapowiada się nieźle. Ale właśnie, ciągle się zapowiada...

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.413 551 30
Po raz kolejny przypominam, że dyskusję prowadzimy w przeznaczonym do tego wątku w tym samym dziale, a nie w wątku informacyjnym. Proszę o przestrzeganie tej zasady, w innym wypadku będą ostrzeżenia. Wszystkie dyskusyjne wpisy zostały tam przeniesione, a kilka zupełnie nie na temat zostały usuniętych.

Grimlock

Nowy użytkownik
Reakcje
61 0 0
Dolna powierzchnia kontenera nie jest jednolita - mam na myśli prostokątne wgłębienie po lewej stronie.
Czopy belek wspierających na szarej platformie produkcji Roco, mogą nie sięgać do tego miejsca, jeśli chcielibyśmy nawiercić otwory w kontenerze, aby utworzyć stabilne mocowanie kontenera czopami.

PS. Zaskoczyła mnie cena kontenerów ACME, ten który widzicie na zdjęciach kosztował 62 zł (Allegro), na opakowaniu była naklejona metka 60 zł. W porównaniu do IGRA (podobna lub wyższa cena) czy chińczyków z odlewanymi ryglami z Ebay'a (42 zł C8746 HO Gauge 1:87 40ft Shipping Container 40' Hi-cubes Model Railway Layout | eBay), nie wspominając o Herpa (te są wykonane pod kątem detali fatalnie) - produkt ACME wydaje się być bezkonkurencyjny.

ACME_INTERMODALE - szkoda, że Maersk jest tylko w wersji 20ft. Może w przyszłości pojawi się 40ft. wraz np. z Evergreen, Happag-Lloyd.

ACME_95046_P&O_08.jpg
ACME_95046_P&O_10.jpg

ACME_95046_P&O_07.jpg

ACME_95046_P&O_09.jpg

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 154
Tabor 209
Tabor 151
Tabor 297
Tabor 187